Mersi'nin Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen iki kişiyi kurtarmak için suya giren ve boğularak hayatını kaybeden gencin, kız kardeşinin de 20 yıl önce aynı kanalda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Vatani görevini 3 ay önce tamamlayıp Tarsus'a gelerek çay bahçesinde çalışmaya başlayan Turan Çelik (22), 10 Temmuz'da kanala düşen 2 kişiyi kurtarmak için girdiği kanalda boğuldu. Turan Çelik'in 20 yıl önce kendisinden 1 yaş büyük olan ablası Neriman Çelik'in de aynı sulama kanalında boğulduğu ortaya çıktı.

Aynı acıyı ikinci kez yaşayan 3 çocuk babası Necati Çelik (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992'de 3 yaşındaki kızı Neriman'ın da aynı kanala düşerek boğulduğunu söyledi.

Aradan geçen 20 yılın ardından bu kez oğlunu aynı kanalda kaybetmenin acısını yaşayan baba Çelik, iki evladını da ''suya verdiğini'' belirterek, ''Anladım ki evlat acısından kaynaklanan yürek yangınını hiç bir su söndüremiyor'' dedi.

Tek tesellisinin ''Allah'ın evlatlarını şehit sayacağına olan ümidi'' olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

''Hocalara sordum. Onlar da 'senin çocukların şehit' diyorlar. Bu cevap beni biraz olsun rahatlatıyor. Çocuklarımın boğulduğu kanalı her gördüğümde yüreğim parça parça oluyor. Ama ne yapalım, kaderimiz böyleymiş. Yüzüne bile bakamadığım iki gül yüzlü yavrumu kara topraklara verdim. Kurban olduğum Allah'ım kimseye evlat acısı vermesin.''

-Olayın geçmişi-

10 Temmuz'da yaşanan olayda, ailesiyle birlikte bir düğüne katılmak için Sivas'tan Tarsus'a gelen Hatun Almalı (10) ile Muammer Harput (18), Kırklarsırtı ile Akşemsettin mahallelerinin kesiştiği yerdeki DSİ'ye ait sulama kanalının üstündeki köprüden geçerken, Hatun Almalı dengesini kaybederek kanala düşmüş, bunun üzerine Muammer Harput da çocuğu kurtarmak için suya atlamıştı.

Ancak ikisi de akıntıya kapılarak sürüklenmeye başlayınca, kanal yakınındaki çay bahçesinde çalışan Turan Çelik, kurtarmak istediği Almalı ve Harput ile kanalda kaybolmuştu.

Yapılan aramalarda 3 kişinin cesetlerine ulaşılmıştı.