ADANA’nın Ceyhan İlçesi’nde, 17 yaşındaki Ramazan K., ablası 28 yaşındaki Songül Solak’ı götürdüğü fıstık tarlasında av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ramazan K.’nın sorgusunda, "Ablam eniştemi köydeki çobanla aldatıyordu. Ben de uyardım, bana ’Sen karışamazsın. Benim kocam bir şey demiyor, sen kimsin?’ karşılığını verdi. Ben de bunun üzerine tarlaya götürüp vurdum" dediği öğrenildi.
 
Olay, dün Ceyhan’a bağlı Merci Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşında evlendirilen ve bugüne kadar 7 çocuk dünyaya getiren Songül Solak, hasta oğlunu tedavi için götürdüğü Ceyhan’dan evine dönerken çantasını minibüste unuttu. Songül Solak ile kardeşi Ramazan K.’nın arasında bu yüzünden tartışma çıktı. Ramazan K., ablasına, "Sen aptal mısın? Nasıl unutursun çantanı" diye kızdı. Kardeşinin sözlerine sinirlenen Songül Solak da sofrada bulunan yemek dolu tabakları kardeşinin üstüne fırlattı. Araya giren Solak’ın eşi Ali Solak da kayınbiraderini evden kovdu.
 
 
Ertesi gün köyün çobanı olan eniştesi hayvan otlatmaya gittikten sonra eve gelen Ramazan K., ablası Songül Solak’ı fıstık toplama bahanesiyle tarlaya götürüp, yanında getirdiği av tüfeğiyle vurdu. Ağır yaralanan Songül Solak’ı kanlar içinde tarlada bırakan Ramazan K., eniştesinin yanına gidip, "Ablamı vurdum, git hastaneye götür" dedikten sonra kaçıp ortadan kayboldu. Ağır yaralı olarak bulunan ve Ceyhan Devlet Hastanesi’ne götürülen Songül Solak, burada yapılan müdahalenin ardından sevk edildiği Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öldü.
 
KÖYDEKİ ÇOBANLA ENİŞTEMİ ALDATIYORDU
 
Cinayetten sonra jandarma tarafından yakalanan Ramazan K., yapılan ilk sorgusunda ablasının bir çobanla ilişkisinin olduğunu iddia ederek, "Ablam eniştemi köydeki çobanla aldatıyordu. Ben de uyardım, bana ’Sen karışamazsın. Benim kocam bir şey demiyor, sen kimsin?’ karşılığını verdi. Ben de bunun üzerine tarlaya götürüp vurdum. Ama amacım sadece korkutmaktı. Öldürmek istememiştim" diyerek kendini savundu. Ramazan K., ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.