Bebeği kucağından bırakmayan İkbal, “Artık gelsin de aldığım hediyeyi ablama vereyim” diye gözyaşı döküyor.

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için ayrıldıkları evlerine dönmeyen 3 çocuktan Türkan Ay, 4 Kasım'da 12 yaşına girecek. Çocukların Yenidoğan Mahallesi'ndeki evlerinde umutlu bekleyiş sürerken, Türkan Ay'ın evinde ise kayıp kızın yaklaşan doğum gününün heyecanı yaşanıyor.

Türkay Ay'ın 7 yaşındaki kardeşi İkbal, ablasının yokluğunda oyuncaklarıyla vakit geçiriyor. 4 Kasımda 12 yaşına girecek olan ablasına doğum günü hediyesi olarak aldığı oyuncak bebeği kucağından bırakmayan İkbal, 'Ablamı çok özledim. Artık gelsin de aldığım hediyeyi ablama vereyim. Ablama hediye olarak bebek aldım. Doğum gününde yanımda olmasını istiyorum. Ablamla saklambaç, körebe oynardık. Ablam olmadığı için oyuncaklarımla oynuyorum. Hediye olarak aldığım bebeğe 'Tuğba' adını verdim' dedi. Talas ilçesinde 11 yaşındaki Türkan Ay ile komşularının 8 yaşındaki oğlu Ahmet Tuna Tekin ve 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin'in kaybolmalarının üzerinden 31 gün geçmesine rağmen Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile Ankara'dan gelen özel ekiplerin arama çalışmaları halen sonuç vermedi.

ALLAH RIZASI İÇİN...

Çocukların birileri tarafından alıkonulduğunu öne süren Özlem Ay, 'Artık olay, kaybolma olayından çıktı. Çocuklar mutlaka birileri tarafından tutuluyor. Çocukları tutanlara sesleniyorum, 30 gün oldu. Artık yeter. Amaçları ne, almak istedikleri ne, niçin tutuyorlar? Gelecek ayın dördünde benim kızımın doğum günü var. Emniyete bütün kalbimle güveniyorum. Önce Allah'ın, sonra onların sayesinde kızım doğum gününde yanımda olacak. Allah rızası için çocuklarımızı bıraksınlar.'/yeni şafak