MERSİN'de dün öğle saatlerinde bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Hatice Fırat'ın, korkunç bir töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Cinayeti Aile Meclisi Kararı ile işlediği öne sürülen genç kızın ağabeyi Mahsun Fırat(20) kayıplara karışırken, aralarında anne, baba, ablanın da bulunduğu 11 kişi göz altına alındı. Töre cinayetine kurban giden genç kızın ortada kalan cenazesine aile fertleri ve yakınları sahip çıkmayınca, oturduğu mahalle muhtarı ve komşu kadınlar tarafından morgdan alınarak toprağa verildi.

Mezitli İlçesi'ne bağlı Viranşehir sahilinde bir derenin denize döküldüğü kesimde yer alan menfezin altında dün öğle saatlerinde boğazı kesilmiş, vücudunun çeşitli yerlerinden yaklaşık 40 bıçak darbesi ile öldürülmüş durumda genç bir kızın cesedi bulundu. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na alınan cesedin yapılan kimlik tespitinde, 3 Şubat'ta Güneş Mahallesi'nde ki evinden "Bakkala gidiyorum" diyerek çıkan ve bir gün sonra ise Siteler Polis Merkezi'ne ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan Hatice Fırat'a ait olduğu belirlendi.

AĞABEYİNE İHBAR ETTİ
Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren Cinayet Masası ekipleri, önemli ip uçlarına ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda, genç kızın öldürülmeden bir gün önce Mezitli İlçesi'nde gezerken kayıp olduğunu bilen ağabeyi Mahsun Fırat'ın bir arkadaşı tarafından görüldü. İsmi gizli tutulan kişi bunun üzerine arkadaşı olan ağabeyini arayarak, "Kız kardeşin şu an Mezitli'de geziyor" bilgisini verdi. Ağabeyi de, "Takip et, izini sakın kaybetme geliyorum" dedi. Bunun üzerine soluğu Mezitli'de alan ağabey, izini bulduğu kız kardeşini sakinleştirerek, ihbarcı arkadaşı ve kendisi ile birlikte bir lokantada yemek yedi. Genç kız, durumunu anlatarak sevdiğine kaçtığını ve mutlu olduğunu ifade etti. Ağabey Mahsun Fırat ise hoş sohbet geçen yemekte, kardeşine anlayışlı davrandığını ifade edip, evini kimseye söylemeyeceği sözünü vererek güvenini kazanmayı başardı. Bunun üzerine genç kız, ağabeyi ve ihbarcı kişi ile birlikte oturduğu evine giderek adresi öğrenmesini sağladı. Evde bir süre oturup, çay içilmesinin ardından Mahsun Fırat kardeşini öperek vedalaşıp, ihbarcı arkadaşı ile birlikte evden ayrıldı.

AİLE MECLİSİ KARAR VERDİ
İddiaya göre, sevdiğine kaçan kız kardeşinin durumunu öğrenen ağabey Mahsun Fırat konuyu ailesine taşıdı. Bunun üzerine acil toplanan aslen Muş"lu olan Aile Meclisi'nde, Hatice Fırat için ölüm kararı çıktı. İddiaya göre Aile Meclisi Kararı ile ölüm emrini yetire getirmek üzere görevlendirilen Mahsun Fırat, pazartesi günü öğle saatlerinde kız kardeşinin evine gitti. Hatice Fırat, kaçtığı sevgilisin de evde olmadığı bir anda ağabeyinin "Birlikte sahile gezmeye çıkalım" önerisini yerinde buldu. Bunun üzerine ağabey ve kardeş birlikte evden çıktılar. Bir süre sonra ise Viranşehir sahil kesiminde denize dökülen bir derenin menfezinde Hatice Fırat'ın boğazı kesilip, vücudunda yaklaşık 40 bıçak darbesi bulunan cesedi bulundu.

11 KİŞİ GÖZ ALTINDA
Soruşturmayı derinleştiren polis, genç kızın babası inşaat işçisi Lütfi Fırat(48), ev hanımı annesi Sakine Fırat(47), ablası Semra Fırat(21), genç kızın can güvenliği nedeniyle ismi gizli tutulan sevgilisi ile birlikte yakın aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi göz altına aldı. Gözaltına alınanların sorgulamaları sürerken, Aile Meclisi kararı ile cinayeti işledikten sonra kayıplara karıştığı öne sürülen ağabey Mahsun Fırat her yerde aranıyor.

CENAZESİ ORTADA KALDI
Bu arada, Hatice Fırat'ın cenazesi göz altına alınmayan aile fertlerince de alınmayınca oturduğu Güneş Mahallesi Muhtarı Bedirhan Adıyaman, ve yaklaşık 50 kadın tarafından alındı. Hastaneye gelen kadınlar morgdan aldıkları ve bir süre omuzlarda taşıdıkları cenazeyi alkışlar eşliğinde ve zılgıtlarla "Kimsenin namusu olmayacağız", "Kadın cinayetlerine son", "Kadına uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attılar. Genç kızın ambulansa konulan cenazesi Güneykent Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı ve Cinayet Masası'nın iş birliğinde yürütülüyor.