Ortaköy'deki silahlı terör saldırısı nın ardından Amerikan Büyükelçiliği bir açıklama yaptı.

Büyükelçilik sitesinden yapılan açıklamada İstanbul Ortaköy'deki bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, ABD vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıldı.

Açıklamada ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun "Aşırı grupların ABD vatandaşlarını ve yabancıların yoğun olduğu yerlere saldırmaya yönelik çabalarının olduğu" uyarısına da yer verildi. Amerikan vatandaşları özellikle Batılıların, turistlerin ve yabancıların yoğunlukta olduğu kalabalık mekanlardan uzak durmaları konusunda uyarıldı. 

Bu mekanların restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma merkezlerinin de dahil olduğunun altı çizildi.

İNGİLTERE DE VATANDAŞLARINI UYARDI

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübüne yapılan terör saldırısı sonrasında İngiltere Büyükelçiliği DE vatandaşlarına "dikkatli olun" uyarısı yaptı.

Büyükelçilik internet sitesinden yapılan uyarıda; "İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde meydana gelen ciddi olayların ardından, yerel yetkililerin talimatlarına uymanızı ve dikkatli olmanızı öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için yerel yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor" denildi.