Taliban militanlarının Afganistan'daki en büyük Amerikan askeri hava üssü olan Bagram üssüne füze saldırısında bulunduğu bildirildi.

NATO'dan yapılan açıklamada da NATO'nun Pakistan sınırında düzenlediği operasyonda 2 Taliban komutanının öldürüldüğü belirtildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki NATO sözcüsü Jason Haag, Bagram askeri hava üssüne açılan ateş sonucu iki roket mermisinin isabet ettiğini söyledi.

Bagram üssünün bulunduğu Parvan vilayetinin polis sözcüsü Şer Muhammed Maldani de yaptığı açıklamada, Bagram üssüne düzenlenen saldırıda can kaybı veya yaralanma meydana gelmediğini belirtti. Maldani militanların roket saldırısını düzenledikten sonra kaçtıklarını kaydetti.

Taliban söscüsü Zabiullah Mücahid ise telefonla yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının düzenlediği saldırı sonucu bazı askerlerin yaralandığını öne sürdü, ancak bu iddiasını destekleyecek bir delil göstermedi.

Öte yandan NATO'dan yapılan açıklamada, Nangarhar vilayetinin, Pakistan sınırı boyunca uzanan Paçir ve Agam ilçesindeki bir Taliban grubuna karşı NATO güçlerinin düzenlediği hava saldırısında, aralarında, Seyid Rahman ve Zehri Gul adlı 2 Taliban komutanınında bulunduğu, çok sayıda Taliban militanının öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Rahman ve Gul'un, Taliban militanlarınca Afgan güçleri ve uluslararası güce mensup askerlere karşı düzenlenen saldırıları planladıkları ve bu saldırılara katıldıkları kaydedildi.

NATO'nun saldırı düzenlediği Taliban grubunun bölgedeki intihar saldırılarını koordine ettiğinin sanıldığı belirtilen açıklamada, grubun Afganistan'daki bir kontrol noktasına saldırı hazırlığında olabileceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

A.A