Bugün saat 17.00 sıralarında, Kumbahçe Sahili'nde toplanan 25 kişilik bir grup, 'Türkiye Gençlik Birliği' yazılı pankart ve Atatürk posterleri açtı. Grup daha sonra ABD savaş gemisi 'USS Sullivans'ın demirli olduğu Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Aralarında, geçen Ekim ayında Bodrum'a gelen ABD savaş gemisi USS Ramage'den inen bir askerin başına çuval geçirdikleri idiasıyla haklarında 16 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılan beş gencin de bulunduğu grup, yol boyunca, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Katil ABD", "Kahrolsun ABD Emperyalizmi", "6. Filo'yu Unutmayın", "Atatürk Gençliği Görev Başında" ve "Yankee Go Home" sloganları attı.

Polis müdahale etti

Polisin geniş güvenlik önlemi altında Gemi Yanaşma İskelesi'nin yakınına gelen grup, ABD gemisini arkasına alarak basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, polis grubun caddenin sahil tarafına geçmesine izin vermeyip, ellerindeki megafon ile fotoğraf makinelerini almak istedi. Gençler direnince, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Erem, gözaltına alınmaları için talimat verdi.

Yaşanan arbede nedeniyle 40 kişilik takviye Çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Arbede sırasında eylemcilerden bazıları, hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, gruba istedikleri yerde açıklama yapabileceklerini söylemesi üzerine gerginlik sona erdi. Bu sırada bazı ABD askerlerinin gemiden bazılarının da limandan dürbünle arbedeyi izlediği, bazılarının ise video kaydı aldığı dikkati çekti.

Eylemlerimiz giderek artacak

Grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Sefa Parlak, ABD'li askerlerin başına çuval geçirmek için çeşitli illerden Atatürk gençliğinin Bodrum'a geldiğini belirterek, "İki gündür elimizde çuvalla gezmemize rağmen ortalıkta bir tek ABD askeri göremedik. Türkiye'nin neresinde olursa olsun ABD askerinin başına çuval geçirmeye hazırız. Çünkü, ABD askerinin başına geçirdiğimiz çuval emperyalizmin başına geçirilmiştir. Bu çuval, vatan savunmasının ve bağımsızlığımızın bir sembolüdür. ABD savaş gemisi Akdeniz'de dolaşarak sadece bölge ülkelerinin geleceğini değil ülkemizinde geleceğini tehlikeye atmakta, ülkemizin komşuları ile olan ilişkilerine darbe vurmaktadır. Bu nedenle Atatürk'ün gençleri ve askerleri olarak ABD'li askerlere karşı bu tür eylemlerimizi giderek arttıracağız. Hakkımızda 16 yıl değil, 160 yıl hapis veya idam cezası da verseler de bizi asla yıldıramazlar" dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.