Çin'de yetişkinlerin yüzde 30'u, yani yaklaşık 300 milyon kişi sigara içiyor. Bu rakam neredeyse ABD'nin nüfusuna denk geliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), halkın ve hükümet yetkililerinin olağanüstü derecede sigara bağımlısı olduğu Çin'deki tehlikeye dikkat çekiyor.

DSÖ'den yapılan açıklamada, Çin Sağlık Bakanı Çen Zu'ya, yarın örgütün başkanı Margaret Chan'ın katılımıyla yapılacak törende, sigarayla mücadelesi nedeniyle özel bir ödül verileceği belirtildi.

Çin, son yıllarda sigara kullanımını azaltmak amacıyla adımlar attı. Resmi binalarda ve hastanelerde sigara içmeyi yasaklayan Sağlık Bakanlığı, yasağın, havaalanları ve diğer kapalı mekanlarda da uygulanması için lobi yapıyor.

Çin'de yetişkinlerin yüzde 30'u, yani yaklaşık 300 milyon kişi sigara içiyor. Bu rakam neredeyse ABD'nin nüfusuna denk geliyor.

Sağlık yetkilileri, sigarayla mücadelede daha fazla çaba gösterilmemesi halinde Çin'de 2030 yılına kadar yılda 3 milyon kişinin sigara kullanımıyla bağlantılı hastalıklardan yaşamını yitirebileceği uyarısında bulunuyor.