ABD Adalet Bakanı Eric Holder, 'an meselesi olan bir tehdit' varsa ülke dışında yaşayan Amerikan vatandaşlarının öldürülmesinde yasal bir sorun bulunmadığını söyledi.

Obama yönetimi, geçen yıl Eylül ayında, ABD doğumlu din adamı Enver el-Evlaki'nin öldürülmesi nedeniyle insan hakları örgütleri tarafından ağır şekilde eleştirilmişti.

Adalet Bakanı Holder, Amerika Birleşik Devletleri'nin 'savaşta olduğunu' söyledi ve saldırı için bir mahkeme kararına gerek olmadığını savundu.

Öldürme amaçlı saldırıların 'savaş kurallarıyla' belirlendiğini söyleyen Holder, kimi zaman hükümetlerin acil olarak harekete geçmesi gerektiğini söyledi ve mahkemenin onayını almanın her zaman pratik bir yöntem olmadığını belirtti.

ABD Adalet Bakanı "Askerî ve sivil yetkililer, harekete geçme, alternatif seçenekleri değerlendirme, çok taraflı zararları tartma ve ona göre karar verme durumundalar" dedi.

Eric Holder, öldürme amaçlı saldırıların sadece, başka türlü yakalanması imkânsız olan El Kaide ve diğer terör örgütlerinin üst düzey mensupları için kullanılacağını söyledi.

Eric Holder, halen devam etmekte olan herhangi bir operasyondan ya da saldırı planından bahsetmedi ancak "Ne yazık ki ülkemiz, kimi zaman kendi vatandaşlarımızın saldırılarına hedef olmaya devam edecek. Bu kişiler El Kaide'ye katılıp kendi vatandaşlarını öldürmek için ülkelerine karşı silahlanıyorsa, bizim buna verebileceğimiz tek bir gerçekçi yanıt vardır. Anayasamız uyarınca onları durdurmak için gereken her adımı atarız" dedi.