Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki’ye, günlük basın brifinginde, Gazze’de elektrik santraline düzenlenen saldırıya ABD’nin tepkisi de soruldu. Saldırıyla ilgili haberlerin farkında olduklarını belirten Psaki, “Zararın boyutunu tespit etmeye çalışıyoruz. Gazze’de azalan elektriğin, özellikle acil servislerden dolayı, insanlar üzerindeki etkisinden derin endişe duyuyoruz. Tüm taraflara, bu tür tesislerin doğasına riayet etmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Psaki, elektrik santraline yönelik saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini şu anda teyit edemeyeceklerini kaydetti.
 
Psaki, Gazze’de, bir füzenin Şati Mülteci Kampı’ndaki parka isabet etmesi sonucu çocukların ölmesini de “kahredici ve trajik” olarak tanımladı. 
 
Sözcü Psaki, “Tarafları, okulların ve tıbbi tesislerin doğasına saygı göstermeye çağırıyoruz. Birçoklarının savaştan kaçmalarına barınak olan bu tesislerin, dokunulmaz ve askeri güç kullanımına yasak bölge olarak muamele görmesi gerekiyor. Şiddet devam ederken, her iki taraftan sivillerin güvenliğinden kaygı duyuyoruz ve tüm tarafların, sivilleri korumaları için ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.