Halep bölgesindeki muhaliflerin en büyük silahlı birliklerinden Tevhid Sancağı Birliği Komutanı Abdulaziz Selame, "Ramazanda Esad yönetimini devirmeyi ve iki bayramı birden kutlamayı hedefliyoruz" dedi.


NYT: CIA AJANLARI TÜRKİYE'DE

Hürriyet'tin New York Times'a dayandırdığı haberine göre ABD Yönetimi'nin Suriye'de diplomatik çözüm umudu tükendi. Muhaliflere yardımın artırılıp müttefik ülkelerin daha iyi örgütlenerek Esad'ın zorla indirilmesi fikri öne çıktı. Habere göre birkaç haftadır Türkiye'nin güneyinde gizlice faaliyet gösteren küçük bir grup CIA ajanı, hangi muhaliflerin silahlandırılacağına karar veriyor. Ankara ve İsrail ile Esad sonrası dönem için görüşmeler yapılıyor.

PKK BAYRAKLARI ÇEKİLDİ

Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesel yönetiminin resmi yayın organı Peyamner ise Suriye'de Kürt nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı ve "Batı Kürdistan" diye tanımladığı bölgenin Baas rejiminin askerlerinden temizlendiğini, bölgedeki tüm devlet binalarının Kürt yöneticilerin eline geçtiğini bildirdi. Ajans, devlet binalarına PKK ile onun Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) bayraklarının asıldığını duyurdu. Suriye Kürdistan Uzlaşı Partisi lideri Fevzi Şangal ise Suriye'deki en büyük Kürt kenti olan Kamışlı'da da yönetimin alınması için askeri boyut dahil her türlü hazırlığın yapıldığını, Özgür Suriye Ordusu ile anlaşma sağlandığını söyledi.