hurriyet.com.tr

Dünyanın en büyük spekülatörü George Soros, onun eski ortağı Rogers ve milyarder yatırımcı Buffett. Hiçbiri sıradan insanlar değil...


Dünyanın en büyük spekülatörü olarak bilinen George Soros, ABD ekonomisinin ciddi bir ekonomik düzeltmenin eşiğinde olduğunu söyledi.

New York Üniversitesi'nde öğrencilere konuşan Soros, yıllardır yapılan bol keseden harcamalara dikkat çekerek, "Çok fazla borç aldık ve şimdi bunun faturası bize dönüyor" ifadesini kullandı.

Soros, 'ABD ekonomisinde bir resesyon kaçınılmaz mı?' sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bence ekonomi kesinlikle yavaşlıyor ve sanırım bu yavaşlama FED Başkanı Bernanke'nin gördüğünden daha büyük olacak."

Piyasanın en önemli yatırımcılarından olan Soros, döviz kurlarına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı. Soros, "Ben kurların ne tarafa gideceğini biliyorum ama bunu size söylemeyeceğim" diye konuştu.

RÜZGARA KARŞI TEK BAŞINA

ROGERS'I HATIRLATTI

Öte yandan Soros'un sözleri geçen hafta diğer bir piyasa gurusu olan Jim Rogers'ın sözlerini de akıllara getirdi. Finans piyasalarının en çok tanınan isimlerinden olan George Soros ile birlikte Quantum Yatırım Fonu'nun kurucusu Jim Rogers, ABD'nin halihazırda bir resesyona girdiğini ileri sürmüş, hatta birçok ekonomik göstergenin resesyon dönemlerinden bile daha kötü olduğunu vurgulamıştı.

"ABD ekonomisi hiç şüphesiz resesyonda" ifadesini kullanan Rogers, ABD Merkez Bankası'nın piyasaya büyük bir miktarda nakit enjekte etmemesi halinde piyasalarda büyük düşüşler yaşanabileceğini savunmuştu. Rogers, yatırımcılara dolardan çıkmalarını önermişti.

ÇİN YÜKSELEN YILDIZ

Soros, Çin ekonomisine dikkat çekerek, son dönemin kazananının kesinlikle bu ülke olduğunu belirtti. Soros'a göre Çin ekonomisi önümüzdeki 5 sene boyunca aynı şekilde büyümeye devam edecek.

Öte yandan dünyanın en iyi yatırımcılarından ve en zengin adamlarından olan Warren Buffett'da geçtiğimiz haftalarda dolarla ilgili çarpıcı bir yorum yapmıştı. Milyarder yatırımcı Buffett, dolardaki zayıflığın devam etmesini beklediğini açıklamış ve dolara karşı negatif olduklarını ifade etmişti.