İngilizcede (Armageddon=Kıyamet Günü) anlamına geliyor. Obama, "Armageddon" kelimesini "Snowmageddon" kelimesine dönüştürerek kış koşullarının zorluğunu anlatmaya çalıştı. (Snow-kar)

ABD'de başta başkent Washington olmak üzere ülkenin kuzey kesimi karakışa teslim oldu. Kar kalınlığı Washington'da 80 santimetreyi aştı. En son 1922 yılında ABD'nin başkentinde kar kalınlığı 75 santimetre olarak ölçülmüştü.

İki gündür aralıksız yağan ve hayatı tam anlamıyla felç eden kar, kent merkezini de kayak alanına çevirdi.

Kar kalınlığının yer yer 60 santimetreyi geçtiği başkentte, yüz binlerce kişi elektriksiz kaldı, bazı bölgelerde ısınma sorunu yaşanıyor. Yollarda buzlanma nedeniyle kazalar meydana geldi.

METRO VE OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL

Kentte, bazı ağaçlar fırtına nedeniyle devrilirken, uçak, tren, metro ve otobüs seferleri ya iptal edildi ya da aksamalar yaşandı.

Uzak mahallelerin merkezle irtibatının neredeyse kesildiği başkentte, anacaddeler bile karlarla kaplandı. Caddelerden araçlar geçmekte zorlanırken, evden çıkılmaması uyarısına rağmen, bazı Amerikalılar kayak malzemelerini alıp, cadde ortasında kaydı.

Amerikalılar, Kongre binasının önündeki bahçeyi de kayak merkezine çevirdi. Çocuklarıyla birlikte kayan, kardan adam yapan Amerikalılar, tüm zor koşullarına rağmen yoğun kar yağışının keyfini de çıkardı.

Washington'da, kar kalınlığının 75 santimetre ile en yüksek düzeye 1922 yılında çıktığı, şu anki kar yağışının ise o dönemden bu yana görülen en şiddetli yağışlardan biri olduğu belirtiliyor.