KAVŞAK: Ülkemizi 9 yıldır yöneten AKP,  iktidarını korumak için her türlü gaflete ve hatta hıyanete varan şekilde seçimlere gitmektedir. Bu seçimler milletimiz için yeni bir yol kavşağıdır.
YOLCU: 2002’de namerde muhtaç olmayanlar 2011’e gelirken gittikçe yoksullaşmışlarsa, evlatlarından en az birine iş bulamıyorsa, geçim darlığı içindeyse, gelir dağılımındaki adaletsizlik ile kendisine düşen payın azaldığını görülürse, Başbakana yeter ‘Artık Abbas yolcu’ demelisiniz.
MİYOP: Başbakan miyop. Bakınca hanedanı görüyor yalakaları görüyor, yandaşları görüyor. Zayıfları, Anadolu’nun kavruk insanlarını göremiyor. 
İhanet dönemi:  Kayseri’de konuşan Bahçeli, “AKP, PKK’nin siyasallaşmasına dönüşen demokratik açılım zırvasıyla ülkeyi parçalanma dönemine getirmiştir. İnkar etsede, sonradan açtığı şerefsizlik tartışmasında kimin şerefsiz olduğunu müzakereyi İmralı canisiyle sürdürmüş, bir rol paylaşımı içinde biraz terör, biraz tavizle, Türkiye’yi iki dilli hayat, demokratik özerklik, federasyon, konfederasyon gibi ülkeyi bölme gibi bir gafletin içine düşmüştür. Başbakan yanılıyor, birinci dönemin gaflet, ikinci dönemin delalet, üçüncü dönemin ise Allah korusun ihanet olacaktır” dedi.