Başbakan Erdoğan, kriz nedeniyle fabrikaların kapandığına dönük muhalefetin açıklamalarını eleştirerek, "Abarttıkları gibi bir şey yok. İşini bilmeyen başarısız varsa, kapanmış da olabilir" dedi..

Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel kriz nedeniyle Türkiye'de fabrikaların kapatıldığı ile ilgili açıklamaların abartılı olduğunu savundu. Erdoğan, partisinin Bolu'da düzenlediği yerel seçim mitinginde yaptığı konuşmada, yüzde 10.3 ile devraldıkları işsizlik oranının şu anda yüzde 13 küsur olduğunu belirterek, muhalefet partilerine şöyle seslendi: "Niye bu kadar rahatsız oluyorsun. Çalışacağız, gayret edeceğiz. Allah'ın izniyle bunu tekrar geriye indireceğiz. Bu bir kriz dönemi ve bizden kaynaklanan değil, Amerika'dan kaynaklanan küresel bir kriz. Bu dalgaya rağmen evelallah biz sarsılmadık, ayakta duruyoruz. Benim 'teğet geçiyor' ifademden rahatsız oluyorlar. Aynısını söylüyorum. Evet teğet geçecek."

PARAN VARSA BANKA AÇARSIN
Krizi en az zararla Türkiye'nin atlatacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Efendim, bak şu kadar tekstil fabrikası kapanmış, şu olmuş, bu olmuş. Abarttıkları gibi de bir şey yok ortada. Bunu da söyleyeyim. Yani işini bilmeyen başarısız varsa, kapanmış da olabilir. Yani bizden önceki iktidar döneminde yüzlerce, binlerce, on binlerce esnaf kapattı. O dönemde 400 bini aşkın esnaf kepenk indirdi." Erdoğan, Merkez Bankası (MB) rezervi iktidara geldiklerinde 26 milyar dolar iken 67 milyar dolara, Türkiye'nin GSYİH'nin 750 milyar dolara yükseldiğini, enflasyonun ise yüzde 30'dan yüzde 7.7'ye düşürüldüğünü anlattı. İktidarlarına 23.5 milyar dolarla devredilen IMF borcunun da 7.8 milyar dolara indirildiğini aktaran Erdoğan, önceki hükümet döneminde kapanan 16 bankanın bedelinin 40 milyar dolar olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Kim ödedi? Benim çiftçim, köylüm, memurum, işçim ödedi. Konuş, bunları konuş. Konuşamazlar. Bu dönemde var mı bir tane kapatılan banka. Bakkal dükkanı açar gibi banka açtırmadık. Varsa paran gelirsin, açarsın kardeşim. Paran yoksa kusura bakma, banka açamazsın" dedi.

SABAH