Aydın Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ile oda üyelerinden oluşan 25 kişi katıldı. 
     Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecine 30-35 yıl önce girdiğini hatırlatarak, bu sürecin daha da uzamasını istemediklerini, ancak AB'ye girmenin de kolay olmadığını söyledi. 
     AB'ye girme sürecinde Türkiye'nin sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda üstüne düşen görevi mutlaka yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, ''AB ile aramızdaki gelişmişlik farkı önemsenmeyecek düzeyde değil. Avrupa'da çok ciddi ekonomik sosyal ve kültürel gelişmişlik var. Politik uygulamalar mutlaka hayata geçirilmelidir'' dedi. 
     Konuşmanın ardından, AB Bakanlığı Sosyal Bölgesel Yenilikçi Politikalar Başkanlığından Turgay Payamoğlu ve AB Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanlığı'ndan Tansu Günendi tarafından sunum yapıldı 
     
Toplantıya katılımın az olması üzdü     
     AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın halkının ve kurumlarının toplantıya ilgisiz olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti. 
     Toplantının Aydın Valiliğinin bir programı olduğunu belirten Dokuzlu, şunları kaydetti: 
     ''Valiliğimize yardımcı olmak adına buradayız. Aydın'ın iyi yatırımlar, eğitimler almasını istiyoruz. Şahsen kurumun adına burada bir şeyler öğrenmek ve almamız gereken bilgileri almak adına buradayım. Bu toplantı için 7 bin üyeye mesaj çekildi. Programın bilgilendirilmesi yapıldı. Bu böyle olmasa daha iyi olurdu. Bunlar Aydın'ın dışa görüntüsüdür, vitrinidir. Aydın bu salonları dolduramadığı için, yatırımcı gelmediğinde kimseye sitem etmeye hakkımız olmaz. Eğer topraklarımızı iyi yatırımlarla süslemek istiyorsak, salondaki boş koltukları doldurmamız gerekir.'' 
56.20111206084419.jpg