Olli Rehn, daha sonra Baykal'la düzenlediği ortak basın toplantısında, CHP'nin çarşaf açılımıyla ilgili soruyla karşılaştı. Rehn bu konuda şunları söyledi:
'Yorum yapmaktan kaçınıyorum fakat Türkiye'nin demokratik laiklik ruhu içinde farklı hayat tarzlarını nasıl birleştireceği konusunda ve Avrupa'ya yönelmede daha geniş uzlaşma sağlaması önemlidir. AB tarihinde üye ülkeler olsun aday ülkeler olsun eğer siyasi hayatta hükümet ve muhalefet Avrupalı (Avrupa Birliği) hedeflerinde daha geniş uzlaşma sağlamışlarsa en iyi başarıyı yakalamışlardır.'

AB reformlarında hem hükümet, hem de muhalefetin güçlerini birleştirerek çalışması beklentisini dile getiren Olli Rehn, CHP Lideri Baykal'la görüşmesinde sendikalar kanununu gündeme getirdiğini ve bunun sosyal politika ve istihdam faslının açılması için gerekli olduğunu anlattı.

'TAM ÜYELİK OLMALI'

CHP Lideri Deniz Baykal da müzakerelerinin 'tam üyelikle sonuçlanması' gerektiğini belirterek, 'Ana muhalefet partisi olarak Avrupa ile ilişkilerimizin resmi bağlantıların ötesinde olduğunu düşünüyoruz ve mevcut zorlu müzakerelerin destekçisi olmak bizim görevimizdir' diye konuştu.