Avrupa Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa Birliğinin (AB) Beşparmak Dağları"nda bulunan KKTC ve Türkiye bayraklarının "çevreye zarar verip vermediği" ile ilgili araştırma başlatacağını söyledi.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosundaki (AP) Rum milletvekillerinden Antigoni Papadopulu"nun yazılı sorusunu yanıtlayan Rehn, "Rum tarafının bu konudaki hassasiyetini anladığını ve konunun ivedilikle araştırılacağını" belirtti.

Rehn, "Avrupa Komisyonu, Beşparmak Dağları"ndaki bayrağın tahrik edici olup olmadığına veya verdiği siyesi mesaja önem vermemektedir. Komisyon sadece işin çevresel boyutuyla ilgilenmektedir. Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise sadece müzakerelerde müdahil olan taraflardan biri veya BM herhangi bir müdahale talebinde bulunursa Avrupa Komisyonu o zaman müdahale edebilir" dedi.

Beşparmak Dağları"nda bulunan ve gece de ışıklandırılan dev KKTC bayrağı, bir süre önce, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas tarafından "hilkat garibesi" olarak nitelendirilmişti.

Rumlar, her fırsatta, Güney Kıbrıs"ın büyük bölümünden rahatlıkla görülen bayrağın kaldırılmasını istiyor.