Size ait olmayan ve yıllar yıllar öncesine ait bir mektup posta kutunuza gelse ne yaparsınız?Hem tarihsel hem de özel bir anlamı olan mektubu açıp okursunuz, muhakkak.İngiltere'de yaşayan Janet Barret isimli kadının başına gelenler tam da böyle.

Janet Barret, posta kutusunda 29 Kasım 1919 tarihli bir zarf görünce önce şaşkınlığını gizleyemedi, ardından da biraz endişe duydu.

Mektubun yanındaki not, Kraliyet Postası'ndan geliyor ve mektubun gecikmesi için özrünü sunuyordu.İngiltere'de Dorset'te yaşayan 56 yaşındaki kadın, bu mektubun neden kendisine gönderildiğine bir anlam veremediği gibi bunca yıl sonra gönderilmesinden yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlatıyor.

"Gözlerime inanamadım.Önce tarihine baktım. 1919 yazıyordu.Neden bana gönderilmişti, düşünmeye başladım.Bunca yıl neden gecikmişti, ne olmuştu?Açıkçası bana ait olmasa bile merak ettim"

Mektup, Janet'in evine gönerilmişse de üzerinde Bay Bateman yazıyordu. Mektubu açıp okudu Janet, "Sevgili Percy.Davet için çok teşekkür ederim.26 Aralık'ta görüşmek üzere.Buffy"

Janet Barret, hiçbir zaman sahibine ulaşamamış bu mektup için üzüntü duyduğunu söylüyor."Ne acı ki Buffy isimli kişi, bu mektubu hiçbir zaman Bay Bateman'e ulaştıramamış.Acaba bundan haberi oldu mu?"

"Biri için anlamlı olan bu mektubun şimdi bende olması gerçekten değerli."

Kraliyet Postası'nın sözcüsü ise gecikme durumunu şöyle açıklıyor: "Kimi zaman böyle tersliklerle karşılaşabiliyoruz.Sık sık sistemdeki postaları kontrol ediyoruz.Mektup koleksiyoncunun bir parçası olabilir.Bir başka zarf içinde gönderilmiş olması ihtimal."

(YAŞAM/GAZETEPORT)