TBMM Çocuk Evlilikleri Alt Komisyonu Türkiye'de çocuk evliliklerinin sürmesinin nedenlerini araştırırken ilginç tespitlerle karşılaştı. Komisyona bilgi veren uzmanlar, bazı yörelerde kadınların, 'Koca izni olmazsa cennete girilmez' diye kural olduğuna inandığını ve buna göre yaşadığını açıkladı.

İsmini vermedi
SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı) Temsilcisi Atilla Aydemir'de, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun çocuk evliliklerini engelleme konusundaki çalışmalara destek verdiğini; buna rağmen "Adet olan kız çocuğu artık kadındır evlenebilir. 9 yaşında da olsa böyledir" diyen müftülerle karşılaştıklarını açıkladı.

'Bir kız adet gördükten sonra 9 yaşında da olsa evlenebilir'
Atilla Aydemir il müftüsünün kendisine aynen şunları söylediğini aktardı: 'Bir kız âdet gördükten sonra artık kadın olmuştur ve evlenebilir. Bu dokuz yaşında da olur, on yaşında da olur.' Dedim ki; 'Sayın Bardakoğlu'nun böyle bir açıklaması var. 'O beni ilgilendirmez. Bizim ilimizde bu böyledir, ben de buranın müftüsü olarak böyle söylüyorum' dedi.

Önemli olan bunun söylenmiş olması
Aydemir, Habertürk'ün ısrarlı sorularına rağmen müftünün hangi ilin müftüsü olduğunu açıklamadı ve "Önemli olan bunu söyleyenin kim olduğu değil, önemli olan söylenmesi. Bir müftünün bu anlayışta olması ve bunu savunması" diye konuştu.