Rusya'da Nalchik kasabasında yaşayan Dzhambik Khatokho henüz 9 yaşında olmasına rağmen tamı tamına 143 kilo ağırlığında. Annesi oğlunun sağlıklı olduğunu iddia etse de, doktorlar küçük Dzhambik'in hayatının tehlikede olduğunu belirtiyor.

Güreşte Rusya'ya madalya kazandırmayı hayal eden Dzhambik kilosundan şikayetçi olmadığını söyledi. Kendi yaşıtlarından 4-5 kat daha ağır olan Dzhambik güreş yapıyor.

Annesi tanrının oğlunu böyle yarattığını belirterek, "Oğlum bebekliğinden beri kilolu. Doktorlar sağlık problemi olup olmadığını defalarca araştırdı ama hiç bir sağlık problemi bulmadı" dedi.

Ancak Dzhambik'i muayene eden bir İngiliz doktor, 9 yaşındaki bir çocuğun bu kadar aşırı kiloya sahip olmasının büyük bir risk olduğunu belirtti.


DÜNYADAN KISA KISA...

KIRIŞIKLIKLARA YOL AÇAN 1500 GEN
Bilim adamları, özelikle kadınların korkulu rüyası olan kırışıklıklara yol açan 1500 gen belirledi. İtalyan ajansı ANSA'nın haberine göre, kozmetik şirketi Procter & Gamble'da çalışan bir grup bilim adamı, yaşlanmanın genetik nedenlerini araştırdı. Cildin yaşlanmasına yol açan 1500 genin bulunduğunu belirleyen bilim adamları, bunlardan 700'ünü, cildin nem oranını düzenleyen ve zamanla etkisini kaybeden genler olarak sınıflandırdı.

ASYA KARANLIĞA GÖMÜLECEK
Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Çin ve Hindistan çarşamba günü 21. yüzyılın en uzun güneş tutulması nedeniyle karanlığa gömülecek. Hindistan'ın batısında bulunan Gucarat eyaletinde 22 Temmuzda yerel saatle 06.23'de (TSİ 03.53), güneşin doğuşundan bir süre sonra yeniden akşam olacak. Daha sonra karanlık 15 bin kilometre uzunluğunda, 200 kilometre eninde bir koridor halinde Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, Çin ve Japon Ryukyu adalarına kadar yayılacak.

UZAY İSTASYONUNUN TUVALETİ BOZULDU
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) ana tuvaletinin bozulduğu, halihazırda 13 astronotun görev yaptığı istasyonda bu yüzden sıkıntı çekildiği bildirildi. Ana tuvaletin bozulması yüzünden Endeavour uzay mekiğinin astronotlarının mekikteki, diğerleri de istasyonun Rus tarafındaki yedek tuvaleti kullanmak zorunda kaldığı kaydedildi. Bozuk tuvaletin bulunduğu bölüme de "hizmet dışı" yazısı asıldığı belirtildi.