Erçiş'te İsmail Tuna 28, Ozan Yılmaz ve Abdullah Pinti 31, hamile olan Derya Coşkun, kızı Elif ve oğlu Özer ise 35 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Derya Coşkun'un eşi Onur Coşkun'dan haber alınamadı. Anne ve iki çocuğu hastaneye kaldırıldı. Depremden 32 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. Havva ve Serkan uzun çifti, kurtarma ekiplerince enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 
 
7 KİŞİ SMS'LE KURTULDU
Cumhuriyet tarihinin en ağır deprem felaketlerinden biriyle sarsılan Van'dan gelen yaşama dönüş hikâyeleri, hem ekiplere hem de tüm Türkiye'ye büyük moral veriyor. 
 
ENKAZDAN POLİSİ ARADI 
Erciş ilçesine bağlı Cami Kebir Mahallesi'nde çöken 6 katlı bir binanın enkazı altında kalan Yalçın Akay ise cep telefonuyla 155 Polis İmdat hattını arayarak yaşama tekrar bağlandı.Telefonda yerini tarif eden Akay'ın durumunu polis hemen Sivil Savunma ekiplerine iletti. Ekipler de Akay'ı cep telefonuyla arayarak tam yerini tespit ettikten sonra çalışmalara başladı. Birkaç saat içinde enkazdan çıkarılan ve bacağından yaralanan Yalçın Akay, hastaneye kaldırılırken, 6 katlı bina enkazının altında başka insanlar olduğunu belirleyen Sivil Savunma ekipleri, çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. 
 
15 SAAT SONRA 
Erciş'te art arda yaşanan mucize haberlerinden birinin kahramanları da 3 öğretmen oldu. Gül Karaçoban ve iki arkadaşı, önceki gün öğle saatlerinde 6 katlı bir binanın en alt katındaki kafede yemek için buluştu. Öğretmenler depreme yemekte yakalandı. Bina çöktü. Genç öğretmen ve arkadaşları enkaz altında kaldı. Üsteğmen Onur Eryaşar depremin ardından nişanlısına ulaşamayınca hemen kafeye koştu. Yerle bir olan binadaki çığlık sesleri üzerine bölgede kurtarma çalışmaları başladı. Gece boyu süren çalışmalar ancak sabah saatlerinde sonuçlandı. Yerleri tespit edilen Karaçoban, Tuğba Öztürk ve diğer öğretmen Halil Öztemel, depremden 15 saat sonra enkaz altından çıkarıldı. 3 öğretmen hemen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Sabaha kadar nişanlısının kurtarılmasını bekleyen üsteğmen Eryaşar da büyük sevinç yaşadı. 
 
KURTULDUĞUNA SEVİNEMEDİ 
Erciş'te esnaflık yapan 29 yaşındaki Ali Polat, pazar gününü 2 çocuğu ve eşiyle birlikte geçirmek için evdeydi. Depreme de Karpuztepe Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binanın ikinci katında bulunan evinde yakalanınca, eşi ve çocuklarıyla birlikte enkaz altında kaldı. Sürekli bağırarak yardım isteyen Polat'ın sesini ise önceki gece Erciş'e ulaşan AKUT ekibi duydu. Gece boyunca süren çalışmaların sonunda Ali Polat depremden 21 saat sonra dün sabah enkazdan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ancak eşi ve 2 çocuğu enkaz altında kaldığı için kurtulduğuna sevinemedi genç adam. Ekipler, enkaz altında herhangi bir yaşam belirtisinin olmadığını ancak çalışmanın sürdüğünü söyledi. 
 
SMS'LER TEK TEK OKUNDU 
Depremden en çok etkilenen Van'ın Erciş ilçesi Cami Kebir Mahallesi Alkanat Caddesi'ndeki, 6 katlı binanın enkazında çalışmalarını yoğunlaştıran Sivil Savunma ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, Erkan Gürbüz ile 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğa ulaştı. Enkaz altından çıkarılan Gürbüz ve çocuklar hastaneye kaldırıldı. Öte yandan Turkcell hatları üzerinden 112 ve 155'e atılan atılan kesa mesajlar tek tek incelendi ve 19'unun acil müdahale gerektirdiği saptandı. Göçük altında bulunanların da olduğu 7 kişi, bu mesajların yetkili birimlere ulaştırılması sayesinde kurtarıldı.