Antalya'nın Alanya ilçesindeki evinden kepçe ile çıkartılıp, Antalya merkezde bulunan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 300 kiloluk Naciye Erdemir, tedavisinin devamı için Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildi. 

 
Yaklaşık 1 aydır kaldığı hastaneden 9 kişi ile taşınan Naciye Erdemir'i, 11 kişi hava ambulansına bindirdi. 
 
Alanya'nın Çıplaklı beldesinde yaşayan ve hızla aldığı kilolardan dolayı yatağa mahkum olan 300 kilogram ağırlığındaki Naciye Erdemir, Sağlık Bakanlığı'nın uygulayacağı tedavi programı kapsamında evden kepçe yardımı ile indirilip, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Bolu Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hastanın tedavisini üstlenme talebi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldü. 'İleri düzeyde lenfatik ödemi' bulunan, tedavisi ve gelişimi Sağlık Bakanlığı tarafından yakından takip edilen Naciye Erdemir ileri tetkik ve tedavi amacıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden özel helikopter ambulansı ile Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildi. 
 
 Video için tıklayınız...
 
Hastanedeki odasından sedye ile hastane bahçesine indirilen 300 kilogram ağırlığındaki kadın, hava ambulansının bulunduğu piste, 9 kişi ile taşındı. 9 kişi ile taşınan obez kadın, aralarında akrabaları, güvenlik ve sağlık görevlilerin bulunduğu 11 kişilik bir ekiple piste bulunan hava ambulansına yerleştirildi. 
 
Hastanın ilk geldiğinde 307 kilogram olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, "Hastanın esas sorunu çözüldü. Hastamızın durumunu öğrenen Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi, Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Sağlık Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda bugün bir nakil gerçekleştiriliyor. Burada eksik olan bir tedavi yok. Orada hızlı bir kilo verme işlemi gerçekleştirecek" dedi. 
 
Böbrek ve solunum yetmezliği, potasyum eksikliği gibi ölümcül rahatsızlığı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Aslan, "5 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Özel şart ve imkanlar hazırlandı. Tedavileri sırasında tiroit bezinin az çalıştığı ve hormonel bozukluklarını fark edip tedavi ettik. İdrar hesaplamaları ile 35-40 litre su azalması yaşandı" diye konuştu.
 
İHA