AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, yapılan değişikliklerin 2011 seçimlerine hazırlık niteliğinde olduğunu belirtirken, yönetimden ayrılanların halen parti saflarında olduğunu kaydetti. Son iki ay içerisinde 9 ilçe yönetiminin görevlerini bırakmalarının her hangi bir siyasi anlaşmazlık yada tartışma sonucu olmadığını dile getiren Sadık Atay, yaşananların tamamen partinin önüne açmak maksatlı yapıldığını ifade etti.

BAKANIN MUHALEFETİNE RAĞMEN YENİDEN SEÇİLEN ÜSTÜN İSTİFA ETTİ
Ak Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün, 3 dönemdir sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla duyurmuştu. Kendisiyle birlikte yönetimden istifa ettiği belirtilen 25 kişilik yönetimin, partiye herhangi bir kırgınlıkları olmadığını dile getiren İbrahim Üstün, istifa gerekçesinde işlerinin yoğunluğunu gösterse de, parti tüzüğü gereği bir kişinin 4 kez üst üste başkan seçilememesi nedeniyle mevcut yönetimin, yeni gelecek yönetimin kongreye daha rahat çalışması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.
Kuşadası İlçe Başkanlığını yürüttüğü sırada dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ve Aydın Milletvekili Atilla Koç ve dönemin AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"la arası açık olan İbrahim Üstün ikilinin muhalefetine rağmen ilçe başkanlığını tekrar kazanmış ve kendi isteğiyle istifa edene kadar bu görevi sürdürdü. İbrahim Üstünden boşalan Kuşadası ilçe başkanlığına AK Parti genel merkezinden şimdiye kadar her hangi bir atama yapılmadı.
AK Parti Didim İlçe Başkanı Mustafa Karanlık ve yönetiminin görevden alınmasının ardından uzun süre boşta kalan ilçe başkanlığına genel merkezden Mustafa Karanlık"tan önce bu görevi yürüten ve aynı zamanda AK Parti Didim İl Genel Meclisi Üyesi olan Abdurrahim Öztürk atandı.
AK Parti Bozdoğan ilçe Başkanı Mustafa Karataş'ın yerel seçimler öncesinde istifa etmesinden sonra yerine ilçe başkanı olarak görevlendirilen Yılmaz Topaloğlu'nun da Bozdoğan İlçe Başkanlığından istifa etmesi üzerine AK Parti Bozdoğan İlçe Başkanlığına Mehmet Aldemir"i atadı.

YENİPAZAR"DA İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ GÖREVİ DEVRALDI
Ak Parti"nin Aydın"da bir diğer değişikliğe gittiği ilçe ise Yenipazar oldu, AK Parti genel merkezi seçimlerde Belediye başkanlığını AK Parti"den CHP"ye kaptırdığı Yenipazar"da Ahmet Yıldırım"ı görevden alıp, yerine yeni bir yönetim oluşturması için AK Parti Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Sarıoğlu"nu görevlendirdi. Yeni bir yönetim oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Ünal Sarıoğlu, oluşturacakları yeni yönetime genel merkezi sunacaklarını söyledi.
AK Parti Aydın"ın ilçelerinde geçtiğimiz ayda Köşk ilçe başkanlığını yürüten Sabit Kurt"un yerine geçtiğimiz dönem Ak Parti Köşk İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Nuri Güler atarken, Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Ali Akyol"un yerine ise Faruk Yaman, Buharkent İlçe Başkanı Selahattin Güngör"ün yerine ise Raşit Yıldırım atamıştı.
Diğer yandan geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıklayan AK Parti Çine İlçe Başkanı Fevzi Eryalçın, 29 Mart yerel seçimlerinde istedikleri sonucu alamadıklarını ve bunun en büyük nedeninin de teşkilat olarak güçlü bir yapıda olmamaları olduğunu açıkladı. Fevzi Eryalçın"ın yerine şuana kadar herhangi biri atanmazken, Nazilli"de 2003 yılından beri ilçe başkanlığını yürüten AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk"ün kardeşi Ali Ertürk"te görevinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığına şuana kadar genel merkezden bir atama yapılmadı.

"KAN DEĞİŞİMİ AYDIN İLE SINIRLI DEĞİL, BÜTÜN EGE"Yİ KAPSIYOR”
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, yapılan kan değişiklikleriyle ilgili, “AK Parti kurulduğu günden bu yana görevden alma durumu olmamıştır. Bizim tarzımız bu değil. Yapılanlar 2011 seçimlerinin kazınılması için atılan adımlardır. Teşkilatlarımızın güçlenmesi ve yenilenmesi için yapılanlar asla istifa ettirilme yada görevden alma niteliğinde değildir. Görevlerinden ayrılan arkadaşlarımız yine partimize hizmet etmeye devam edeceklerdir. Partimizin önünü açmak için bu uygulamalar yapılıyor” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, “Milletvekili Ahmet Ertürk, “Şuana kadar atama yapılmayan ilçelere bir iki hafta içerisinde Genel Merkez yeniden atama yapacak. Bu olay, tüm Ege Bölgesi için geçerli. Tüm teşkilatlarda kan değişikliğine ve yeni heyecanlara ihtiyaç var. Fakat bu istifa eden yönetici arkadaşlarımız, yeniden atanabilirler. Diğer ilçe teşkilatlarıyla ilgili de değişiklikler yapılabilir” şeklinde konuştu. -iha