Didimli turizmciler, yaklaşan Kurban Bayramı tatili süresinin 9 güne çıkarılması bekliyor. Konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulunun kararını bekleyen Didimli turizmciler, tatilin 9 güne uzaması halinde bile ekonomik kriz nedeniyle işlerin artmaması ihtimali nedeniyle endişe ediyor.
Didim Turizm Deneği Başkanı Deniz Atabay, Kurban bayramının 9 güne uzatılma ihtimalinin dahi Didim"de turizm hareket katmayacağını iddia ederek, “Maalesef yaz dönemiyle Bayram tatilleri arasındaki mesafe uzun olması dolayısıyla ilçemizdeki otellerin yüzde 90 kapalı durumdadır. Sadece 3-4 otel yaz ve kış açık konumda hizmet veriyor. Bu 9 günlük tatil Didim"e bir hareket kayacağını düşünmüyorum. Fethiye"deki turizmcilerle görüşmelerimiz oldu oradaki arkadaşlarda 9 günlük tatilden umutlu değiller, bu tatil dönemi Bodrum ve ona yakın ilçelerde hareket katabilir” dedi.
Atabay, 9 günlük tatilin Didim"de sadece bayramda ilçeye gelecek ve biraz da dinlenme amacı güden vatandaşın esnafı hareketlendirebileceğini ifade ederek, “Bayram tatilinde Didim"de hareketlilik belki esnafı etkileyebilir ama şu ara her yerde etkili olan ekonomik kriz bu dönemde de kendisini gösterecektir. Zaten ekonomik açıdan zor durumda olan vatandaş bu tatil süresince turizm yerlerine gideceğini düşünmüyorum” diye konuştu.
Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşebilecek olan 9 günlük Bayram tatilinin Didim"e katısının olmayacağını belirten Didimli Turizmci Hikmet Atilla ise, “Oteller açısından fazla bir şey beklemiyoruz yani doluluk oranı düşük geçer, evlere gelenler de fazla olmayacaktır. Ülkemizde bir kriz var ise kaldı ki vardır, bundan yurtiçi vatandaşlarımız etkilenecektir. Kaldı ki şunu söyleyeyim Fethiye deki otelciler otellerini açmama kararı aldılar. Ayrıca Antalya bölgesi Turizmin merkezinin borsası; biz onların fiyatlarını hiç bir zaman tutturamayız, yani Güney de bizi her zaman etkileyecektir. Onun için de hep diyorum ki, birlik olmalıyız ve birlik olarak pazara çıkmalıyız, ister yurt içi fuarları olsun, isterse yurtdışı Kısacası Antalya da ki fiyatlar düşük olduğu müddetçe ve biz de birlik oluşturamadıktan sonra fazla bir talep olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Didimli Turizmcilere bir çağrıda bulunan Atilla, şunları söyledi: “Didim otelleri paket fiyat hazırladıkların da misafir kazanamazlar, günlük fiyat bildirecekler ve bu arada tabi ki programları var ise onu da belirtecekler. Didim"e tatile gelmek isteyen yerli ve yabancı turist bu paketlere göre gideceği yeri ayarlayacak”