Fatih'te annesi Funda Yıldırım tarafından yemek yedirilen 9 aylık Nisa Nur'un, önce yemek borusuna sonra da akciğerine yemek yapıştı. Paniğe kapılan Funda Yıldırım ile baba Rıfat Yıldırım, kızlarını önce Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Doktorun, müdahale edilecek cihaz olmadığı gerekçesiyle Nisa Nur Yıldırım'ı Çapa İstanbul ÜniversitesiTıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiği iddia edildi. Burada yaklaşık 7 saat acil servis önünde bekletilen Nisa Nur bebek, ailesinin basın mensuplarıyla görüşmesinin ardından tedavi altına alındı.

Hastanelerin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Funda Yıldırım, "Akşam 19.30 sıralarında yemek yedirirken çoğumun nefes borusuna yemek kaçtı. Çocuk tıkanmaya başlayınca önce Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdük. Burada çocuğuma teşhis konuldu. Doktor, müdahale edecek cihaz olmadığı için devlet hastaneleri ile özel hastaneleri arayarak bize yardımcı oldu. Saat 20.30 da geldiğimiz hastaneden çıktık. Cihaz, Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğu için buraya geldik. Burada da çocuk yoğun bakımda yer yok. Uzman doktorlar 'uygun değiliz' diyerek servisin içine dahi almadılar. 'Bezmi Alem'den mi geldiniz?' diye sordular. Biz de 'evet' yanıtı verince 'Geri götürün orada çocuk cerrahisi var' diyerek bize bakamadılar. Benim çocuğum her dakika riske giriyor. 19.30'dan beri çocuğumun sağ ciğerine yerleşen bu cisim çocuğumda enfeksiyon ve iltihap yapacak. Allah göstermesin. Çocuğumu ben yatıramıyorum. Morarıyor, nefes alamıyor, daralıyor. Çocuğumu o yüzden dik tutuyorum. Dik tutarken bile nefes almakta zorluk çekiyor. Hastaneden haber bekliyoruz" dedi.

Yıldırım ailesi, hastane yetkililerine tepki gösterdi. Basın mensuplarının Yıldırım ailesiyle hastanede görüşmesinin ardından minik Nisa Nur Yıldırım saat 03.30 sıralarında, 7 saat bekletildiği Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.