Tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Sandalcı, “1001 cadde ve sahil bölümünün yapılandırılma çalışmalarına başladık. Önce projelendirme ve maliyet hesapları üzerindeki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu çalışmalar sonunda uygulamaya şubat ayında başlanabilir. Işıklandırma ve sinyalizasyon sistemi çalışmalarını başlattık. Sahil bandında terkleri yapılan yerlerde sıkıntı bulunmamaktadır. Herhangi bir problem olmayan yerlerde projelendirme uygulaması yapılacaktır. Kamu terkleri yapılmayan yerlerde biraz problemler olabilir fakat bunlarda önümüzdeki zaman içersinde çözülecektir. Liman bölgesi için ayrı bir çalışma ve ayrı bir projelendirme yapılacaktır. O kısmın çok farklı bir projelendirmesi ve uygulaması olacaktır. Sezon sonunda 16 bin metrekare asfaltlama çalışmalarımız oldu. Zaruri ve ilk etapta yapılması gereken yollarımızda asfaltlama ve stabilize çalışmalarımız yapıldı” dedi.

Balık çiftlikleri ve iskeleler konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Sandalcı; “Balık çiftliklerinin olduğu yerler ormana ait yerlerdir. Önce imar planları yapılacak, ormandan tahsisi istenecek sonra projelendirme aşamasına geçilecektir. Rekreasyon alanı olarak yapmayı düşünüyorum. Meclisimizle görüşülür değerlendirilir. Sahilde çeşitli yerlerde taşınabilir iskeleler yapılacak. Yaz sezonu geldiğinde vatandaşın hizmetine sokulmuş olacaktır. Bununla ilgi olarak, gerekli makamlara yazılarımızı yazdık. Cevap beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

“FOSEPTİKTEN DENİZİMİ VE DOĞAMIZ BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR.

Başkan Sandalcı, beldedeki üst yapı ve foseptik sorununa da değinerek, “Baz istasyonlarının yerleşim bölgesi içersinden kaldırılması için muhataplarına yazımızı yazıp tebligatlarımızı yaptık. Henüz bir yanıt gelmedi. Yakın zamanda Akbük içersinden kaldırılacak. Sivrisinekle mücadele için Larva ilaçlamasına Ocak ayında başlanacak. Geçen yıl yaşadığımız sivrisinek sorununu bu yıl yaşamayacağız. Zamanında mücadele ile bu sorunu yok edeceğiz. Geçici Arıtma tesisinin yapımı epey gecikti. Malumunuz paket arıtmanın yapılacağı yere yakın arsa sahiplerinin itirazları ve mahkemeye açmış oldukları dava nedeniyle uzadı. Fakat bu sorunlar aşıldı. Yerin hazineden Belediyemize tahsisi süreci girdi. Yakın zamanda geçici arıtmanın yapılmasına başlanacak. Fosseptiklerden çekilen atık sorunu kalmayacaktır. Belediyemiz tarafından mevcut fosseptikler kontrol edildi. Akbük"te bulunan tüm fosseptiklerin sızdırmalı olduğu tespit edildi. Sadece 2 tane sızdırmasız fosseptik var. Biz yaklaşık 500 kişiye resmi yazı yazdık. Özellikle 1001 caddenin bulunduğu kısım ve deniz tarafında bulunan ev, işyeri ve tüm binaların fosseptiklerinin en kısa zamanda sızdırmasız hale getirilmesi istendi. Denizimiz ve doğa çok büyük zarar görmektedir. Fosseptiklerden sızan pis sular doğayı ve denizi yüksek derecede kirletmektedir. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyorum. Fosseptiklerinin bir an önce sızdırmasızlığını sağlamalıdırlar. Alt yapıya bu gün başlamış olsak dahi, yapımı 3-4 yıl sürer. Bu zaman zarfında sızıntılar denizi ve toprağı kirletecektir.

Halkımız Çalışmalarımızın sonuçlarını mayıs ayından sonra görmeye başlayacaktır. Akbük"ün çehresinin değiştiğini hep birlikte görüp yaşayacağız” ifadelerini kullandı./iha