Silivri"de bir arsanın imar planı değişikliği karşılığı 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddialarının ardından, AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK (Merkez Yürütme Kurulu) üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli"yi, “Dış Ekonomi Danışmanı” yaptı. Erdoğan"ın teklifini doğrulayan Dişli VATAN"a, “Ancak daha resmi birşey yok. Pazartesi günü gidip, bakacağım” dedi. Dişli, Genel Merkez"de Erdoğan"ın “danışmanı” sıfatıyla bundan böyle, yaklaşık 9 ay önce istifa ederek ayrılmak zorunda kaldığı MYK"nın toplantılarına girme imkanına da sahip olacak. Erdoğan"ın son kabine değişikliği ile Bakan yaptığı Bülent Arınç ve Ömer Dinçer, “Genel Başkan Danışmanı” sıfatıyla MYK toplantılarına katılıyorlardı.

"Başbakan bizzat aradı"

Erdoğan"ın, danışmanlık teklifini Dişli"ye telefonda bizzat ilettiği öğrenildi. Yeni göreviyle ilgili VATAN"ın sorularına, detaylı yanıt vermekten kaçınan Dişli, “Evet Başbakan beni aradı. Danışmanlık işi, genel merkez için. Şu anda daha resmi birşey yok. Pazartesi günü gidip, bakacağım” dedi. Şaban Dişli, “Danışman yapılmanız, iade-i itibar olarak yorumlanıyor? Ne diyorsunuz?” sorusuna da, “Kim yorumluyor bunu öyle bilmiyorum. Araba kullanıyorum sonra konuşalım” yanıtını vermekle yetindi.

Arınç tepki göstermişti

Dişli, Silivri"de bir arsanın imar değişikliği sonrasında 1 milyon dolar alacağını hükme bağlayan protokol metninin kamuoyuna yansımasının ardından, başta Bülent Arınç olmak üzere partisi içinde de sert eleştirilere hedef olunca, geçtiğimiz Eylül ayında Ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliği olmak üzere, partideki tüm görevlerinden istifa etmişti.