Cumhuriyet Mahallesi'nde çocukları tarafından terk edildiği için bir akrabasının yanında yaşayan Fatma Kanşıray'ın durumunu öğrenen mahalle muhtarı Cemil İndiç, durumu Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez'e aktardı. Hemen İlçe Nüfus Müdürlüğüne talimat veren Kaymakam Görükmez, yaşlı kadının kimliğinin çıkarılmasını istedi. Kaymakamın talimatı üzerine çalışmalara başlayan İlçe Nüfus Müdürlüğü, kısa sürede Fatma ninenin kimliğini hazırladı.
Mahalle Muhtarı Cemil İndiç'le birlikte Nüfus Müdürlüğüne gelen Fatma Kanşıray, 86 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu. Doğduğunda kaydının yapılmadığını ifade eden Fatma Kanşıray, ailesi tarafından yalnız bırakıldığı için de kaydını yapamadığını söyledi. Şimdiye kadar hiçbir kamu kurumuna gitmediği için kimlik ihtiyacı olmadığını belirten Kanşıray, "Mahalle muhtarının girişimleri sonucu kimliğime kavuştum. Yıllardır kimliksiz bir şekilde yaşıyordum. Hiçbir kamu kurumuna gitmediğim için kimlik ihtiyacım olmadı. Evime gelen mahalle muhtarımız bana kimlik çıkaracağını söylediğinde çok sevindim. Kimliğimi aldığım için çok mutluyum" dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemil İndiç ise, yaptığı araştırmada Fatma ninenin kimliğinin olmadığını öğrendiğini belirtti. Yaşlı kadınla görüştükten sonra durumu Kaymakam Ferit Görükmez'e aktardığını ifade eden Cemil İndiç, "Sayın Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda Fatma ninemiz kimliğine kavuştu. Artık istediği resmi kuruma gidip işlemlerini yapabilecek" diye konuştu.
Yaşlı kadının artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın imkanlarından faydalanabileceğini dile getiren Kaymakamı Ferit Görükmez de şöyle konuştu:
"Teyzemiz 86 yaşından büyük olduğu için en kısa zamanda 65 yaş aylığı da bağlayacağız. Sosyal Güvenlik Kurumu'na kaydı yapılacak ve sağlık hizmetlerinden de ücretsiz bir şekilde faydalanacak. Teyzemize her türlü yardımı yapacağız. Devlet olarak teyzemizin her daim yanındayız. Her türlü isteğini, her türlü ihtiyacını zamanında gidereceğiz. Biraz geç olmuş ama kusura bakmasın. Bizim yeni haberimiz oldu. İnşallah bundan sonra daha güzel bir hayat sürecek."