• Sahip olduğu sermaye rakamı Buffett'ın şaşırtıcı para kazanma yeteneğinin bir göstergesi iken ABD'li yatırımcı için aynı zamanda bir yük. Çünkü kâr payı dağıtmayan ve kendi hissesini nadiren geri alan şirketi nedeniyle Buffett parayı değerlendirecek yer bulamıyor ve yatırım için yeni yollar arıyor.

  • Borsa simsarı olan baba Howard Buffett ve anne Leila Buffett'ın üç çocuğundan ortancasıdır. Daha 5 yaşındayken dedesinin bakkalında 6'lı Coca-Cola şişelerinin tanesini 5 sent karla satarak ticarete başlamıştır. Birikim, para kazanma ve tasarruf alanlarına o zamanlarda ilgi göstermeye başladı. 11 yaşına geldiğinde ise ilk hisse senedini aldı ve değer kazandıkları anda satmaya başladı. Daha sonra bu hisselerin uzun vadede daha çok kazandığını gördüğünde; hisselere uzun vadeli yatırım yapmaya başladı.

  • Warren Buffett, hisse senedi piyasasına ve yatırıma borsa simsarı olan babasının yanında vakit geçirerek başladı. 10 yaşındayken bir New York gezisinde, New York Menkul Kıymetler Borsası'nı ziyaret etmesi onu çok etkiledi. 11 yaşında “Cities Service Preferred” isimli şirketin 3 hissesini satın aldı. Lise hayatı sırasında, babasının sahip olduğu şirkete yatırım yaptı ve bir çiftlik satın aldı.

  • 20 yaşına geldiğinde 9.800 dolar (günümüz değeri: 96.000 dolar) kazanmıştı. GEICO sigorta şirketi'nin dikkatini çekmeyi 1952 yılında başardı ve şirketin başkan yardımcısı Lorimer Davidson ile iki saat boyunca sigorta işini tartıştı. Davidson daha sonra Buffett'ın yaşam boyu dostu oldu. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Wall Street'te çalışma isteğine babası ve Benjamin Graham karşı çıktı. Bunun üzerine Graham'ın yanında bedava çalışmayı teklif etti ama yine reddedildi. Bu cevaptan sonra tekrar Omaha'ya geri dönüş yaptı. Dönüş sonrasında da borsa simsarı olarak çalıştı ve konuşma kursları aldı. Nebraska Üniversitesi'nde “yatırım ilkeleri” konusunda gece dersleri verdi.

  • 1954 yılına gelindiğinde ise Graham'dan kendi şirketinde çalışması için iş teklifi aldı. Şirkette 2 yıl Benjamin Graham emekli oluncaya kadar çalıştı ve daha sonra Omaha'ya yeniden döndü. 1956 yılı geldiğinde de ilk yatırım ortaklığı olan Buffett Associates Ltd.'yi kurdu. Berkshire Hathaway dahilinde de 1962 yılında Buffett Partnership kuruldu. İlk önceleri tekstil sektöründe yaşanan düşüş nedeniyle kötü bir fikirmiş gibi göründü. Ama Berkshire Hathaway günümüzde dünyanın en büyük holding kuruluşlarından birisidir.

  • Warren Buffett, 2014 yılının başında ise dünyanın en zengin 4. ismi olarak biliniyordu. Yılsonuna yaklaşılırken, Berkshire Hathaway hisseleri rekor seviyede kapanış yaptı ve Buffett'ın serveti 74,4 milyar dolara yükselerek dünyanın en zengin 2. ismi olmayı tekrar başarı. Güncel listeye göre Warren Buffett, dünyanın en zengin 2. ismidir. Günümüzde Warren Buffett'ın hayatını, başarılarını ve başarı sırlarını anlatan birçok kitap yazılmıştır. Birçok kitaba da konu olmuştur ve yatırımcılar için verdiği tavsiyeler son derece önemsenmektedir.

  • Warren Buffett, 1952 yılının Nisan ayında Susan Thompson ile evlendi. Susie, Howard ve Peter isimli üç çocukları oldu. Buffett ve Susan Thompson 25 yıl sonra ayrı yaşama kararı aldılar. Çift, 1977 yılında ayrı yaşamaya başladılar ve Susan Thompson'ın 2004 yılında ölümüne kadar evli kaldılar. Buffett, ayrı yaşadıkları dönemde Susan'ın kendisi ile tanıştırmış olduğu Astrid Menks ile uzun bir birliktelik yaşadıktan sonra 2006 yılında evlendiler.