Cumartesi günü annesi Tenzile Erdoğan'ı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günü Kısıklı'daki evinde geçirdi. Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Başbakan'a taziyede bulunmak isteyen vatandaşlar kısa bir süre bekledikten sonra Başbakan'ın evinin önünden ayrıldı. Sağanak yağışa rağmen, Başbakan'ın evinin önünde beklemekten vazgeçmeyenler de vardı.
 
BAŞBAKANLIK KORUMALARI UZUN SÜRE DİL DÖKTÜ
Sabah saatlerinden itibaren Başbakan'ın evinin bulunduğu Avcı Kazım sokağı önünde bekleyen çocuklu bir kadın habercilerin dikkatini çekti. Genç kadın, Başbakanlık korumalarının tüm ısrarlarına rağmen sokağın başında beklemekten vazgeçmedi. Elindeki şemsiyesiyle akşam saatlerine kadar bekleyen kadın, gazetecilerin sorularına cevap vermekten kaçındı. Kadın, "Niçin bekliyorsunuz?" sorusuna habercileri tersleyerek cevap verdi. Çocuklu kadın sorulara "Allah Allah git" diyerek, cevap verdi. Genç kadın, "Başbakan'dan yardım mı istiyorsunuz?" sorusuna ise, "Size ne?" diye cevap verdi.
 
CANAN NİNE'DEN BAKLAVA BÖREK
Başbakanlık korumalarının ısrarlarına rağmen beklemekten vazgeçmeyen bir diğer kişi ise, 85 yaşındaki Canan Nine oldu. "Başbakan'ı ziyaret etmeye geldim" diyen Canan Nine, Başbakan Erdoğan'a methiyeler düzdü. "Allah'ım sen onu Türkiye'ye bağışla. O bir mehdiydi. Milletin işine yaradı" dedi. Canan Nine, "Seviyoruz Başbakan'ı uğrunda ölmeyi istiyoruz ölmeyi. Bu yağmurda bekliyorum ki, bir yüzünü göreyim sonra öleyim. Çok seviyoruz onu. O gönlümüzde taht kurdu" dedi. Başbakan'a baklava ve börek getirdiğini kaydeden Canan Nine, "Kardeşine gidiyorum şimdi. Daha bir diyeceğiniz var mı?" diyerek habercilere de sert çıktı. "Sizi içeri almadılar mı?" sorusuna, "Emir yokmuş" diye cevap veren Canan Nine, "Ben aş istemiyorum, iş istemiyorum. Sadece Başbakan'ımızı çok seviyorum" dedi. Canan Nine, bu sözlerinden sonra Başbakan Erdoğan için dua etmeyi de ihmal etmedi.
 
"GOOGLE BASIN TAMAM MI?"
"Adın soyadın ne teyzeciğim?" diye soran bir gazeteciye "Sanane" diye cevap veren Canan Nine, verdiği cevapla gazetecileri güldürdü. Canan Nine, soru soran gazeteciye cevaben, "İnternetten arayın beni. Canan Nine deyin. Bulabilirsiniz. Google'a basın . Tamam mı?" dedi. 85 yaşında olduğunu kaydeden Canan Nine, "Başbakan için canımı vermeye hazırım" dedi. Ardından Canan Nine, Başbakan'ın evinin önünden ayrıldı. Sabah saatlerinden itibaren beklemeye devam eden ismi öğrenilemeyen çocuklu kadın ise, polis arabasına binerek beklemeye devam etti.