İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü"ne kayıtlı işsizlerin işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kuruluşlarla işbirliği halinde düzenlenen "meslek edindirme, meslek değiştirme ve meslek geliştirme" eğitimleri devam ediyor.
Bu eğitimler kapsamında İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü, Aydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çeştepe Belediyesi ve Çeştepe Tarımsal Kalkınma Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen Bahçe Sulamacılığı ve Aşçılık kurslarına 25"er kursiyer katıldı.
Kursa katılan kursiyerlerin cep harçlığı ve sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılandı. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlere Çeştepe Belediyesi"nde düzenlenen törende sertifikaları verildi. Sertifika törenine Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Bahçe Sulamacılığı kursunu bitiren kursiyerlerin dış mekan işletmeleri, süs bitki seraları, meyve ve sebze bahçeleri, fidanlıklar, fabrikalar ve oteller işyerlerinde; aşçılık kursunu bitirenlerin ise kurum mutfaklarında, kafeterya bar ve restoranlarda yemek fabrikaları gibi yerlerde iş bulma olanağına sahip oldu.
İŞKUR-ADÜ İŞBİRLİĞİ
Devam eden proje kapsamında ayrıca İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde Ağustos 2010 - Ekim 2010 tarihleri arasında Bilgisayar Destekli Tasarım, Mobilya Tasarımı ve Üretimi ile Bilgisayar Destekli CNC Operatörü kursları düzenlendi.
Üç ayrı kursa katılarak balarılı olan 35 kursiyere Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, Adnan Menderes Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fuat Sezgin, Doç. Dr. İsmail Börekçi ve İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer katıldı.