Aydın’da akşam saatlerinde meydana gelen yangında, evi yanan 82 yaşındaki ama şahıs ölümden döndü. Gözleri görmeyen yaşlı şahıs bir anda dumanlar arasında kalan evinde telefona ulaşıp itfaiyeyi aramayı başararak canını kurtardı. Acil olarak yanan eve gelen itfaiye ekipleri yanan evdeki özürlü şahsı kurtarmayı başardı. Yaşlı şahıs dumana maruz kaldığı için hastaneye kaldırıldı. 
Olay akşam saatlerinde Köprülü Mahallesi 1629 sokakta meydana geldi. Aydın’da Ama Hafız olarak bilinen ve hala dini ve milli günlerde görev yapan 82 yaşındaki Güngör Mengi’nin 1629 sokaktaki evinden aniden dumanlar yükselmeye başladı. Geçen yıl eşi öldüğü için bakıcısının yardımı ile yaşayan yaşlı şahıs, kendisinden başka kimsenin olmadığı evde üşüyünce klimayı açıp ısınmak istedi.
06.20110410183518.jpgBir anda alevler ve duman içinde kalan yaşlı şahıs, gözleri görmemesine rağmen telefona ulaşıp itfaiyeyi arayarak yardım istemeyi başardı. Gözleri görmediğini de belirten yaşlı şahsın telefonu üzerine itfaiye ekipleri süratle yangın mahalline gelip gözleri görmeyen yaşlı şahsı evden çıkardılar. Güngör Hoca’nın evinin yandığını görenler ise telaşla evin yanına gelip gözleri görmeyen şahsın kurtarılmasını istedi. Yaşlı şahsın kurtarıldığını öğrenenler ise derin bir nefes aldı. 
 
 
Yaşadığı olayı anlatan 82 yaşındaki Güngör Mengi, “Evim Kuzeye baktığı için üşüdüm. Klimayı açıp ısınmak istedim. Klimayı kapattığımda patlama oldu ve ev bir anda dumanlar içinde kalıp yanmaya başladı. Eşim öldüğü için beni bakıcım bakıyordu. O da Köşk’e gittiği için yalnızdım. Ben de telefona ulaşıp itfaiyeden yardım istedim” diye konuştu.