Trabzonspor’u yönetenlerin, geçen sezon maçların sonuçlarını değiştirme yönünde hiçbir katkılarının olmadığı görülmüştür. İddianamede açıkça görüldüğü gibi, kulübümüzden hiçbir şahıs menfaat olarak nitelendirilebilecek eylem içerisinde bulunmamıştır.

TRABZONSPOR Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik hazırlanan iddianame konusunda bir açıklama yaptı. Bordo mavili takımın geçtiğimiz sezon kazandığı 82 puanda en ufak bir leke ya da şaibe olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Yapmış olduğumuz bu açıklama, mahkeme sürecini etkilemeye yönelik savunma değil, sadece büyük bir kitleye hitap eden kulübümüzün konuya ilişkin duruşunun vurgulanması adına yapılan hareket olarak değerlendirilmelidir. Kulübümüz açısından bakıldığında soruşturmanın başladığı ilk günden bugüne kadar kamuoyuna vermeye çalıştığımız mesajların doğruluğu iddianamenin ortaya çıkmasıyla bir defa daha teyit edilmiştir.

Haksız kazanç suçlaması yapılmadı

İDDİANAMEDE, Başkanımız ve Asbaşkanımız’a yönelik iki ayrı müsabakadan dolayı teşvik primi verme girişiminde bulunduğu iddia edilmiştir. Ancak, bu iddiaya rağmen Başkanımız ve Asbaşkanımız tarafından 6222 sayılı kanunun 11. maddesinde belirtildiği şekilde herhangi bir başka kişiye veya kişilere karşı kazanç ya da menfaat temin edildiğine dair ne ilgililerin ifadeleri ne de dosya kapsamı içerisinde herhangi bir delil mevcuttur.
Zira, iddianamenin savcılık mütalaası bölümünde bu durum açıkça dile getirilmiş ve aynen, ‘...Mecnun Odyakmaz’ın şüphelilerle anlaşıp tekliflerini kabul ettiğine dair somut delil elde edilememiştir’ ifadesi kullanılmıştır.”

O görüşme neden iddianamede?

 F.BAHÇE-A.Gücü maçına yönelik olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin muhataplarından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında takipsizlik kararı verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu görüşmenin sonuçlarıyla ilgili somut delil elde edilememesine rağmen bahse konu durumdan dolayı Başkanımız’ın iddianamede yer alması da, bizim açımızdan beklenmedik bir durum oluşturmuştur.”

Kulüpten kimse teşvik için aramadı

SAVCILIK makamı tarafından teşebbüs/girişimden öteye geçmediği iddia edilen eylemlerin hiçbirinde kulübümüz adına direkt olarak teşvik primi verilmesi aracılığı için hiç kimse aranmamıştır. İddianamede açıkça görüldüğü gibi, kulübümüz bünyesinde yer alan hiçbir şahsın menfaat ve kazanç olarak nitelendirilebilecek eylemler içerisinde bulunduğu yönünde en ufak bir girişim söz konusu değildir. 
Yine Ankaragücü Kulübü ile yürütüldüğü iddia edilen görüşmelere yönelik savcılık yorumunda da, ‘...Hamdi Akın ile Melih Gökçek’in şüphelilerle anlaşıp, tekliflerini kabul ettiklerine dair somut delil elde edilmemiştir’ cümlesine yer verilmiştir.”

Trabzon’a layık davranıyoruz

TRABZONSPOR Kulübü’nün açıklamasında, yöneticilerin, 2010-2011 sezonundaki Süper Lig maçlarının sonuçlarını değiştirme yönünde hiçbir katkılarının olmadığının görüldüğü belirtilerek, “Bu vesileyle, sporcularımızın alın terlerini akıtarak topladıkları 82 puanın tamamı helal puanlardır. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki, Trabzonspor Kulübü’nü yönetenler, tarihin kendilerine verdiği misyon gereği bugüne kadar onların başını öne eğecek hiçbir eylemde bulunmamıştır.”