İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırıların şiddeti her geçen gün daha da artıyor. İsrail jetleri dördüncü gününe giren Koruyucu Sınır Operasyonu'nda 750'den fazla hedefi vurdu. Düzenlenen saldırılarda 800 tondan fazla bomba kullanıldı. İsrail, 2012'deki 8 gün süren kuşatmasında bile bu kadar şiddetli saldırmamıştı. Aralıksız saldırılar nedeniyle dört gündür 81 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Filistinlilerin en az 15'i çocuk ve 20'si kadın. Toplam yaralı sayısı 800'ü geçti. Yaralıların sayısının yüksek olması nedeniyle Gazze'deki hastaneler yetersiz kaldı. Filistinli yetkililer stoklarında tıbbi eldivenlerin bile kalmadığını duyurdu. Mısır, yaralı Filistinliler için Refah Sınır Kapısı'nı geçici olarak açtı. İsrail saldırılarında tek seferde en ölümcül operasyonlar dün sabaha karşı yaşandı. Gazze'nin Han Yunus bölgesinde iki ev halkı İsrail jetlerinin hedefi oldu. Saldırıya uykularında yakalanan aynı aileden 5'i çocuk 8 kişi öldü. İsrail ordu sözcüsü uykularında bombaladıkları kişiler için "Bu bir trajedi. Hedefimiz bu değildi" açıklamasını yaptı. Yine Han Yunus'a yönelik bir diğer saldırıda İsrail jetlerinin hedefinde bir kafe vardı. Dünya Kupası yarı final maçını izleyen Filistinlilerden 5 çocuk ve 3 kadınla birlikte 17 kişi hayatını kaybetti. Gazze tarafından pazartesi gününden bu yana İsrail'e yönelik atılan roketlerin sayısı 200'ü geçti. Şimdiye kadar hiçbir İsrailli hayatını kaybetmedi. İsrail tanklarının Gazze Şeridi'nin çevresine konuşlandırılmasıysa aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'na konuşan İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, "Piyade birlikleri ve zırhlı araçlar Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek üzere sınırda hazır şekilde verilecek emri bekliyor" dedi. İsrail, olası kara operasyonu için 40 bin yedek askerini orduya çağırmıştı. CNN'e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, kara harekatının çok yakında olduğunu söyledi. Filistin ve İsrail arasındaki gerginlik 12 Haziran'da 3 Yahudi gencin kaçırılıp öldürülmesiyle başlamıştı. İsrail, gençlerin öldürülmesinden Hamas'ı sorumlu tutuyor, ancak bu iddialarını hâlâ ispatlayamadı. 

'Gazze bıçak sırtında'
İsrail'in Gazze saldırılarını sürdürmesi karşısında eski Lübnan Başbakanı Selim Hoss, "Arap ülkeleri nerede? Filistinliler soykırıma maruz kalırken neden bu sessizlik?" dedi. Arap Birliği bir toplantı düzenleme kararı alırken, BM Güvenlik Konseyi'nin dünkü gündemi Gazze'ydi. Fakat ABD, İsrail'e karşı alınan tüm kararları veto etmesiyle biliniyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise, bölgenin bir savaşı daha kaldıramayacağını söyledi ve durumu "bıçak sırtı" olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Barack Obama da, tarafları "anlayışlı davranmaya ve intikam duygusuyla hareket etmemeye" çağırdı. 

'Bomba yağdıkça alkış tutuyorlar'
İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken bölgeden yine Filistinliler'in bombalanmasını izleyen İsrail vatandaşlarının görüntüleri gelmeye başladı. Sandalyelerine kurulan İsrailliler, özellikle geceleri gerçekleştirilen bombardımanları izliyor. Hatta sosyal medyada dolaşan karelerde İsraillilerin sınırın öte tarafından gelen her patlama sesi, gökyüzüne yükselen her ateş sütunu sonrasında alkışlarla tempo tuttuğu belirtildi.