İlçeye bağlı Erence köyünde dini nikahlı eşiyle yaşayan Durdane Yıldırım (80), köy muhtarı Remzi Zobu tarafından getirildiği Suşehri İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden resmi işlemlerinin yapılmasının ardından ilk defa nüfus cüzdanı aldı.  

Resmi nikah kıydırmadan 3 defa evlendiği ve 3 çocuğu olduğu belirtilen Durdane Yıldırım, ilçeye getirildiği otomobilden yaşlılık nedeniyle indirilemeyince nüfus cüzdanı için gerekli fotoğrafları araç içerisinde çekildi.

Yıldırım'ın nüfus cüzdanı alması için resmi işlemleri Suşehri İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde muhtar Zobu tarafından yaptırıldı. Görevli memur gerekli işlemleri yaptıktan sonra Yıldırım'ın nüfus cüzdanını kendisine teslim etti.  

Suşehri İlçe Nüfus Müdürlüğü kayıtlarında, 1931 doğumlu olan Durdane Yıldırım'ın, 1948 yılından bugüne kadar hiç nüfus cüzdanının olmadığı, müdürlükte ondan önceki kayıtların ise bulunmadığı belirtildi.  

Köy Muhtarı Remzi Zobu, yaptığı açıklamada, köylerinde oturan Yıldırım'ın nüfus cüzdanı olmamasından dolayı resmi hiçbir işlem yaptıramadıklarını, bu nedenle nüfus cüzdanı çıkarttıklarını söyledi.

70 yıl sonra ilk defa nüfus cüzdanına kavuşan Yıldırım için resmi kurumlardaki işlemlerine hemen başlayacaklarını belirten Zobu, ''Bundan sonra Durdane Yıldırım'ın Yeşil Kart alması ve 65'lik maaşı bağlanması için tüm işlemlerini yapacağız. Çünkü nüfus cüzdanı olmadığından bu işlemlerinin hiçbirini yaptıramıyorduk'' dedi.