Yüksek kayalıklardan düşerek ortalarda bir çıkıntıya çarpan, daha sonra da kayalıkların arasında bir girintiye yuvarlanan Francois de Ridder isimli yerli turistin, feci kazanın ardından boynu, beli, kaburgaları kırıldı ve ayak bileği ezildi.

Ridder'in kaldırıldığı Frere Hastane'sinden yapılan açıklamada, Eastern Cape eyaletinden bulunan turizm mekanı Morgan Bay'ın falezlerinden düşen Ridder'in felç tehlikesini atlattığı bildirildi. Hastanın iyileşmesinin zaman alacağı bildirildi.

Oğlunun kaza haberi üzerine hastaneye koşan baba Theuns, Morgan Bay'da yaşayan halka yardımları için teşekkür ederek, "Oğlumun düştüğü anda olay yerinde 6 doktorun bulunması büyük bir şanstır." dedi.

Dev kayalıklardan düşen De Ridder, annesi ve kızkardeşi ile balık tutmak için hafta sonunu fırsat bilerek Morgan Bay'a gitmiş. Görgü tanıklarının ifadesine göre, genç turistin sırt çantasının ağırlığı, ilk düştüğü yamaçtan tekrar 12 metre düşmesine sebep olmuş. Şuurunu kaybeden De Ridder'i ilk önce balıkçılar fark etmiş ve ilk yardımı lise öğrencisi bir kız öğrenci yapmış. Kurtarma ekipleri, turisti kurtarmak için 4 saat mücadele verdiklerini anlattı.