Aydın-İzmir ve Kayseri"de düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheliye yönelik operasyonda 8 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, , İzmir ve Kayseri"de ortaklaşa gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde; S.B.-İ.G.-G.S.-H.İ.-Ş.Ç.-M.K.- A.Ç.O-C.Ç.-N.Ç. isimli 9 şüpheli şahıs yakalandı. Daha önceki tarihlerde de 2 şüpheli yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.Bugüne kadar yapılan operasyonlarda 1 kilo 303 gram ağırlığında esrar ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak-Nakil ve Satışa Aracılık Etmek-Kullanmak” suçlarından işlem yapıldı. Şüphelilerin Kuşadası Adli Makamlarınca yapılan sorgularının ardından H.İ.-Ş.Ç.-M.K.-A.Ç.O-C.Ç.-N.Ç. isimli şüphelilerin tutuklanması ile birlikte 11 şüpheliye yönelik yapılan operasyonda toplam 8 şüpheli tutuklandı.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Uyuşturucu madde suçlarının oluşmasını engelleyerek, halkımızın sağlığı ve toplumsal yapısını korumaya çalışılarak, örgütlerin haksız kazanç sağlamalarını engellemek için Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.