Aydın"da devlet hastanelerinin acil servisleri mesai bitiminden sonra adeta ana baba gününe dönüyor. Normal zamanda hastaneye gitmesi gerekenlerin de acil servislere akın etmesi nedeniyle acil servislerde izdiham yaşanmaya başladı. Güvenlik görevlileri izdihamı önlemek için hastaları sıraya sokarken, bazı görevliler de 8 TL muayene ücreti ödememek için gelenleri belirlemek için acil servis kapısında elinde elektronik ateş ölçer ile hastaların ateşini ölçüp, vakanın acil olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.
Zaman zaman hastalar arasında "sen öndesin-ben öndeyim", hastane görevlileri ile hasta ve hasta yakınları arasında da "durumum acil- durumun acil değil" kavgasının yaşandığı acil servislerde oluşan sorun çözüm bekliyor.
Yaklaşık 2 yıl önce ilin artan nüfusu da hesaba katılarak yeniden yapılan Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi"ne gelen hasta sayısında, polikliniklerde muayene ücreti olarak 8 TL ücret alınmaya başlamasından sonra ciddi bir artış olduğu öğrenildi. Bir gecede yaklaşık 1500 hastanın geldiği acil serviste pek çok kişinin durumunun acil olmadığı, ancak acil serviste 8 TL"lik muayene ücreti alınmadığı için vatandaşın normal polikliniğe gitmediği bildirildi.