Şanslı çiftçi 8 saat sonra imdat sesini karşı dağda koyun otlatan çobanlara duyurunca iş makineleri ile üzerine devrilen traktör kaldırılarak kurtarıldı. Kazayı hafif yaralarla atlatan 28 yaşındaki Deniz Gültoplar “8 Saat boyunca üzerimdeki yaklaşık 2 tonluk traktörün altında ölüm-kalım mücadelesi verdim. Ancak hiç ümidimi kaybetmedim. Ve sonunda sesimi çobanlar duyunca kurtarıldım. 29 yıl sonra dünyaya yeniden geldim” dedi.
Edinilen bilgiye göre Germencik İlçesi"ne bağlı Mursallı Kasabası"nda çiftçilik yaparak geçimini kazanan Deniz Gültoplar, önceki gün akşam saatlerinde, beldenin yaklaşık 5 kilometre uzağında bulunan dağın eteğindeki incir bahçesini sürmeye başladı. Bu sırada arazinin engebeli kısmını sürmekte olan Deniz Gültoplar, devrilen traktörün altında kaldı. Vücudunun bir kısmı traktörün altında kalan çiftçi, kurtulamayınca sesini duyurabilmek için imdat istemeye başladı. Havanın kararması ve çevrede kimsenin olmaması nedeniyle talihsiz genç hava aydınlanıncaya kadar yaklaşık 8 saat traktörün altında kurtarılmayı bekledi.
Saatler geçmesine rağmen ümidini yitirmeyen ve sürekli imdat isteyen Deniz Gültoplar"ın sesini sabah hayvanlarını karşı dağda otlatan bir çoban duydu.
Olay yerine gelen çoban telefonla 112 Acil servis ve Musrallı"da ki tanıdıklarına haber vererek yardım istedi. Bahçeye gelen iş makineleri ile devrilen traktör havaya kaldırılıp Deniz Gültoplar ambulansla Aydın Devlet getirildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanan Deniz Gültoplar"ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
ANNE HÜSNİYE GÜLTOPLAR: ALLAH OĞLUMU BAĞIŞLADI
Yaşadığı kazadan sonra oğlunu sağ olarak kavuşmanın sevincini yaşayan Anne Hüsniye Gültoplar, “Nereye giderse gitsin. Deniz, vaktinde gelmeyince sürekli arardım. Olayın olduğu gün Manisa"ya gitmiştik. Eve gelip gelmediğini göremediğim için çocuğum sabahlara kadar ölüm-kalım mücadelesi vermiş. Büyük bir kaza atlattık. Çocuğumun yaşadığına şükrediyorum” dedi.