Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde yaşanan olayda, soyadının Li olduğu belirtilen ve adı açıklanmayan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı kız arkadaşının ailesiyle tartıştı. Xinbin bölgesinde yaşayan Li, tartışma sonrasında cinnet geçirdi eline aldığı bıçakla sevgilisinin evini bastı.

Legal Daily gazetesinin verdiği bilgiye göre, Li ilk önce kız arkadaşının iki akrabasını öldürdü. Karşısına çıkan altı kişiyi daha bıçaklayarak öldüren genç, beş kişiyi de yaraladı.

Xinhua haber ajansı, Çarşamba günü yaşanan cinayetlerin ardından gencin tutuklandığını belirtti. AFP haber ajansı, yerel yetkililerden konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için yaptıkları girişimlerin cevapsız kaldığını ifade ederken, cinayetlerin kesin nedeni anlaşılmış değil.

Çin’de 2010 yılında özellikle anaokulları bıçaklı saldırganların hedefi olmuştu. Nisan-Mayıs 2010’da, 10’a yakın bıçaklı saldırı yaşanırken, en az 20 kreş öğrencisi öldürülmüştü. Çin polisinin okullarda güvenliği artırması, saldırıların önüne geçemezken, saldırganların işsiz ve akli dengesi bozuk kişiler olduğu dikkat çekmişti.

Sosyologlar, son yılda eknomisi giderek güçlenen ve zengin ile yoksul arasındaki gelir dağılımın önemli ölçüde açıldığı Çin toplumunda şiddetin de giderek arttığına dikkat çekmişti. Uzmanlar, son yıllarda giderek artan cinnet olaylarının, hükümetin 30 yıldır ekonomik programla ilgilendiği kadar toplumsal meselelere ilgi göstermemesinden kaynaklandığını savunuyor.