Alınan bilgiye göre, Şabaniye Mahallesi Eski Edremit Sokak'ta, Zeki Barkin'in hasarlı evinin bahçesine kurulan çadırda, sobadan sıçrayan kıvılcımların eşyaları tutuşturması nedeniyle yangın çıktı.

Çadırdaki 8 kişinin dışarı çıkmasının ardından kısa sürede büyüyen yangın, vatandaşların müdahalesi sonucu söndürüldü. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı.

Çadır ve içindeki eşyalar, yangından dolayı kullanılamaz hale geldi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan Türk Kızılayı ekipleri, yaklaşık 30 dakikada yeni çadır kurarak, aileye yatak, masa, elektrikli ısıtıcı ve yorgan yardımında bulundu.

Zeki Barkin, AA muhabirine, çadırda oturdukları sırada eşyaların aniden alev aldığını söyledi.

Dışarı çıkarak itfaiyeye haber verdiğini belirten Barkin, ''İtfaiye geldiğinde çadır ve içindeki eşyalarımız tamamen kül olmuştu'' dedi.

Zeki Barkin'in büyük kızı Çiğdem Barkin ise babası, annesi ve 5 kardeşiyle barındıkları çadırın yanmasına çok üzüldüklerini anlattı.

Türkiye'de yaşadığı ve böyle bir ülkeye sahip olduğundan mutluluk duyduğunu dile getiren Barkin, ''Bu depremden çok az hasarla çıkmak isterdik. Çadırımız yandı ama Türk Kızılayı çadır getirip kurdu. Bundan dolayı Türk Kızılayı ekiplerine çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

AA