Ailesi 1 ay sonra 18"ine girecek olan Sümeyra"nın kaçırılmış olabileceği düşünüyor.

Aydın il merkezinde bir bayan kuaföründe çalışan Sümeyra Dursun (17), 26 Ocak 2009 Salı, işyerinin tatil olması nedeniyle beyaz eşya teknik servisinde çalışan ağabeyi Mustafa Dursun"u işyerine ziyaret etti. Daha evine dönen Sümeyra, 27 Ocak Çarşamba günü her sabah olduğu gibi işyerine gitmek üzere evinden ayrıldı. Gün boyu işyerinde bulunan Sümeyra saat 16.30 sıralarında çarşıda küçük bir işi olduğunu söyleyip, işyerinden izin aldı. Bir daha ne işyerine nede evine dönen Sümeyra"dan o tarihten bu yana haber alınamıyor.

Sümeyra"nın ağabeyi Mustafa Durun, Sümeyra"nın 7 ay önce tanıştığı bir erkek arkadaşı olduğunu ve bunu kendilerinin 1 ay önce öğrendiği söyledi. İlk başta babasının bu duruma olumlu yaklaştığını belirten Dursun, “Durumu öğrenmemizden bir hafta sonra bu şahıs aldığı yüzükle evimizde gelip kardeşimle nişanlanmak istediği söyledi ama babam erken olduğu gerekçesiyle buna karşı çıktı. Bu olayın üzerine şahıs ile ailesi arasında sorunlar çıkmış ve evinden ayrılmış. Ertesi gün yani Salı günü kardeşim bizim dükkandaydı. Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında çarşıya gidiyorum diye işyerinden çıkmış ve sonra bir daha kendisinden haber alamadık” dedi.

Kardeşinin kaçırılmış olabileceği düşündüklerini ifade eden ağabeyi Mustafa Dursun, “Biz sorunu olsaydı ben bilirdim, bana söylerdi. Ancak Çarşamba günü işyerinin yakındaki diğer komşu esnafların hepsiyle helalleşmiş, biz bunu daha sonra öğrendik. Polise başvurduk. Erkek arkadaşının annesinin verdiği adreste jandarma tarafından arama yapıldı. Ancak şuana kadar hiçbir sonuç alamadık. Geçen Çarşamba"dan beri Sümeyra"ya ne ulaşabiliyoruz nede haber alabiliyoruz. Kardeşimin aklı başı yerinde büyük bir ihtimalle erkek arkadaşı onu kandırıp, kaçırdı. Çünkü şuan 17 yaşında ve Mart"ın 2"sinde 18"e girecek. Görenlerin veya duyanların Allah rızası için mutlaka bizde 05339566424 numaralı telefondan ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.