Kasımpaşa: 2 Fenerbahçe: 6
Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında yapılan maç Fenerbahçe'nin 6-2 üstünlüğüyle sona erdi.


İSTANBUL (A.A)
Spor Toto Süper Lig'deki karşılaşmada Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 6-2 yendi.

MAÇTAN DAKİKALAR...

6. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Hüseyin'in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Şahin, Fenerbahçe savunmasının arasından yerden şık bir vuruşla, meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın sağından ağlara yolladı: 1-0.

13. dakikada Fenerbahçe savunmasının geri pasında Ersen Martin, Volkan'ın ayağında çok tuttuğu topu, baskı yaparak kazandı. Ancak Ersen Martin'in kontrol edemediği meşin yuvarlak, auta gitti.

14. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Emre ceza alanına girer girmez sert vurdu. Kaleci Murat'ın müdahale ettiği topu, daha sonra savunma kornere gönderdi.

Aynı dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında ceza sahasında Ersen Martin, topa eliyle müdahale edince hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi.

15. dakikada penaltı atışını kullanan Alex, meşin yuvarlağı kaleci Murat'ın solundan filelerle buluşturdu: 1-1.

21. dakikada Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Niang'ın önüne indirdiği topa ceza yayının hemen önünde çok güzel bir vuruş yapan Emre, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2.

24. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahadan aldığı topla sağdan ceza sahasına girerek, çizgiye kadar inen Dia'nın pasında kale önünde bomboş pozisyonda topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-3.

25. dakikada Kasımpaşa, farkı 1'e indirdi. Orta sahadan atılan topla başlayan Kasımpaşa atağında ceza alanı önünde Şahin'in vuruşunda savunmada Lugano'ya çarpan top, Ersen'in önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-3.

34. dakikada Yekta'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Şahin'in önünü boşalttıktan sonra yaptığı vuruşta, top yandan auta çıktı.

38. dakikada Yekta'nın uzaktan sert şutunda, kaleci Volkan son anda topu köşeden kornere çeldi.

51. dakikada Emre'nin pasında solda topla buluşan Dia'nın, çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

64. dakikada Fenerbahçe 4-2 öne geçti. Serbest vuruşu kullanan Alex'in pasında soldan ceza sahasına giren Dia, çizgiye kadar indikten sonra topu altıpasa çıkardı. Geriden gelen Niang, savunma oyuncuları arasında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-4.

71. dakikada Korhan'ın soldan yaptığı ortada ceza sahasında Lugano'nun yanında iyi yükselen Keller'in kafa vuruşunda kaleci Volkan, son anda topu üstten kornere çeldi.

80. dakikada ceza sahasının sağından topla buluşan Niang'ın vuruşunda, kaleci Murat'ı da geçen top kaleye paralel giderek oyun alanında kaldı.

83. dakikada Ergün'ün soldan yaptığı ortada ceza sahasında Şahin'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Daha sonra Gökhan Güleç'in yakın mesafeden vuruşunda, açıyı iyi kapatarak topu uzaklaştıran Volkan, kalesindeki önemli bir pozisyona geçit vermedi.

90. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahasında bulunan Alex'e gelirken, bu futbolcu şık bir pasla penaltı noktasında bulunan Niang'ı gördü. Niang, yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-5.

90+5. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Alex, önünü boşaltıp ceza sahasına girdikten sonra, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-6.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 6-2 galip ayrıldı.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez

Kasımpaşa: Murat, Keller, Erdi, Sarmov, Ersen Martin, Şahin, İbrahim, Ergün, Barış, Hüseyin, Yekta

Fenerbahçe: Volkan, Lugano, Emre, Niang, Alex, Selçuk, Andre Santos, Mehmet Topuz, Bilica, Gökhan Gönül, Dia

Goller: Dk. 6 Şahin, Dk. 25 Ersen Martin (Kasımpaşa), Dk. 15 (Penaltıdan) ve 90+5 Alex, Dk. 21 Emre, Dk. 24, 64 ve 90 Niang (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 14 Ersen Martin, Dk. 24 Ergün (Kasımpaşa), Dk. 34 Lugano, Dk. 88 Niang (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptıkları maçta, Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü ilk 11'i değiştirmedi.

Kocaman, kalede Volkan'a görev verirken, savunmada Gökhan Gönül, Lugano, Bilica ve Andre Santos'u, orta alanda Mehmet Topuz, Emre, Selçuk ve Dia'yı, forvet arkasında Alex'i ve forvette de Niang'ı sahaya sürdü.

Beşiktaş maçında sakatlık yaşayan kaleci Volkan Demirel ile Emre, hafta içinde yapılan yoğun tedavinin ardından, Kasımpaşa mücadelesine yetiştirildi.

Aykut Kocaman, derbi mücadelesinde olduğu gibi Stoch'u yine yedekler arasında tutarken, derbide yedekler arasında bulunan Cristian ise Kasımpaşa mücadelesinde 18 kişilik kadroya giremedi.

Sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında forma giyemeyen savunma oyuncusu Yobo, Kasımpaşa karşısında 18'e girip, yedekler arasında bulundu.

Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda Kazım, İlhan ve Okan bulunmazken, tedavileri süren Semih, Mert, Uğur ve tedavisini İspanya'da sürdüren Güiza ile sakatlığı bulunan genç futbolcu Berk kadroda yer almadı.

-FENERBAHÇE, ALİ SAMİ YEN'E SON KEZ ÇIKTI-

Fenerbahçe, Kasımpaşa'nın sahası onarımda olduğu için Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı mücadeleyle, Mecidiyeköy'e son kez gelmiş oldu.

Sarı-lacivertli ekip, yıllarca Galatasaray ile ezeli rekabet heyecanı yaşadığı Ali Sami Yen'de son maçını oynadı.

Bu sezon Galatasaray ile ilk derbiyi Kadıköy'de oynayacak sarı-lacivertli ekip, sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılı ekibe, Seyrantepe'deki yeni stadında konuk olacak.

-KASIMPAŞA'DA EKSİKLER-

Kasımpaşa'da, Ankaragücü maçında kırmızı kart gördükleri için cezalı duruma düşen Bebbe ve Sancak ile sarı kart cezalısı olan Varela, Fenerbahçe'ye karşı takımdaki yerlerini alamadılar.

Üç futbolcu, ligin henüz başında zor günler geçiren takımlarını, sarı-lacivertli ekip karşısında yalnız bıraktı.

-NOTLAR-

-Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma için kendilerine ayrılan eski açık tribünün misafir seyirci için sınırlandırılan bölümü doldurdu.

-Kasımpaşa taraftarları da kendilerine kapalı üst tribünde ayrılan yerin büyük bölümünde yer aldı.

-Fenerbahçeli taraftarlar, bulundukları tribünde, iki yıl önce vefat eden Galatasaray tribün liderlerinden Alpaslan Dikmen için 'Alpaslan Dikmen'i saygıyla anıyoruz' yazılı pankart açtı.

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da karşılaşmayı, protokol tribününde yöneticilerle birlikte takip etti.

-(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu da karşılaşmayı izledi.

-Kasımpaşalı futbolcular sahaya, Türk Dil Kurumu'nun, 'Kasımpaşa Novemberpasha olmasın. Dil bayramınız kutlu olsun' pankartıyla çıktı.