15 milyon ilk ve ortöğretim öğrencisi dün karne almanın sevincini yaşadı. Ama en büyük karne sevinci Kağıthane Lisesi'nde yaşandı. Kağıthane Lisesi'nde eğitim gören yürüme engelli Orkun Kasal'ın anne ve babasına, yönetim tarafından 'Takdir' belgesi verildi. Anne Ayşe Kasal, uzun süre sevinç gözyaşları döktü. Orkun da, sınıfını başarıyla geçerek ailesinin emeklerine karnesiyle karşılık verdi.
OKUL YÖNETİMİNDEN SÜRPRİZ ÖDÜL

Doğuştan yürüme engelli olan Orkun Kasal (15), Kağıthane Lisesi'nde eğitime başladı. Okul Müdürü Aytekin Çınar, Orkun'un binada rahat dolaşabilmesi için bir çok noktaya rampalar yaptırdı. Orkun'un marangoz olan babası Cengiz Kasal da oğlu için bir de engelli masası yaptı. Oğluyla birlikte okula gelen anne Ayşe Kasal da Orkun'un kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için dersler bitene kadar koridorda bekledi.

Ailenin Orkun'un eğitim hayatı boyunca gösterdiği vefa, Kağıthane Lisesi'nin karne gününde yaşanan bir sürprizle ödüllendirildi. Okul müdürü Aytekin Çınar, başarılı öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada sözlerine ara vererek, çocuklarıyla birlikte sahneye gelen çifte, Müdür Aytekin Çınar tarafından 'Takdir' belgesi verildi.

Aldığı 'Takdir' belgesi karşasında duygulanan anne Ayşe Kasal "Engelli annelerine sesleniyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Oğlumun okuması için her şeyi yapıyorum" dedi. Kasal, konuşmasının ardından uzun süre sevinç gözyaşları döktü.