HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınır kesiminde operasyon yapan askerlere bir grup terörist ateş açtı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 14'ü yaralandı.

Hain saldırı Şemdinli İlçesi'nde Günyazı Köyü Tanyolu Mezrası Mezargediği Mevkii'nde meydana geldi. Bölgede bulunan askeri birliğe bir grup PKK'lı terörist uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu. Yaralanan 14 asker de Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, bölgeye takviye timlerin sevk edildiğini, helikopterlerin desteğinde operasyon sürdürüldüğünü, çatışma ile ilgili bilgilerin daha sonra açıklanacağını söyledi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hakkâri / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne; bir grup terörist tarafından 19 Haziran 2010 günü saat 02:00'de saldırıda bulunulmuştur.

Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, ondört asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir.

Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır.

İlk tespitlere göre; çatışmada oniki terörist etkisiz hale getirilmiştir

DHA