Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''dan yararlanmak isteyen 790 kişinin kendilerine başvuru yaptığını bildirdi.
Kamacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanunun yürürlüğe girdiği ve 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle Didim Belediyesi'ne borcu olan vatandaşlarının da yapılandırmadan yararlandıklarını, bugüne kadar 790 kişinin başvurduğunu ve 800 bin lira civarında yapılandırma gerçekleştirildiğini söyledi.
Kamacı, şunları kaydetti:
''Vatandaşlarımız, encümen kararıyla verilmiş para cezaları hariç diğer tüm gecikmelerden dolayı yeniden yapılandırmaya gidebilirler. Bugüne kadar çok sayıda müracaat yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde pos makinesi bulunuyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ödeyebilecekleri gibi istedikleri oranlarda taksitlendirmeye de gidebilecek. Birikmiş borçların tasfiyesine yönelik büyük bir imkan sunan ve mükellef lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanması mükelleflerimizin menfaatine olacaktır.''