Türkiye çapında günlük pasta dağıtımı yapan tek firma olan Özsüt, Lübnan asıllı işadamı Mustafa Aşur’a satılıyor. Aşur’un sahibi oldu Infinity Invest Holding Anonim Şirketi, Özsüt’ün sahibi STG Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni satın almak için Rekabet Kurulu’na başvurdu. Rekabet Kurulu’nun onay vermesi halinde İzmir’in 76 yılık markası el değiştirecek.

İzmirliler, 1938 yılında Kemeraltı’ndaki dükkanda Sefer Usta’nın yoğurt ve kaymağıyla ile tanıştı. 1980 yılına gelindiğinde Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt muhallebisi olarak büyüdü. İlk şubesi, kuruluşundan 53 yıl sonra İzmir Alsancak’ta açılan Özsüt, 1996 yılında altı farklı şubede müşterilerini ağırlamaya devam etti. 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkarmayı başaran marka, 2014 yılının Mayıs ayında Azerbeycan’ın Bakü şehrindeki şubesini açtı. Azerbeycan ve Türkiye’deki 44 şehirde bulunan 185 bayisi ile müşterilerine hizmet vermeye devam eden Özsüt, bugün 10 bin metrekarelik fabrika alanı ve bin 500 metrekarelik soğuk hava deposu ile 3 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Türkiye çapında günlük pasta dağıtımı yapan tek firma olan Özsüt’ün ortakları, satış için Rekabet Kurulu’na başvurdu. Özsüt ortaklarının şirkete talip olan Infinity Invest Holding Anonim Şirketi’nin Sahibi Mustafa Aşur’la görüşmeye başladığı öğrenildi. Lübnan asıllı bir işadamı olan Aşur, Türkiye, Ortadoğu ve Karadeniz’in en büyük petrol depolama ve lojistik firmalarından biri olan Delta Petrol’ün de ortağı. Aşur’un eşi Işık Keçeci Aşur’un ise Amerikan kahve zinciri Starbucks’ı Türkiye’ye getiren Ortadoğulu Alshaya’nın Türkiye Genel Müdürü ve Caffe Nero Türkiye’nin ortağı olduğu öğrenildi.

Özsüt yetkilileri Rekabet Kurulu’na gerekli bilginin verildiğini, yasa gereği başkaca açıklama yapamayacaklarını bildirdi.

Resmi başvuru yapıldı

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Ataköy Yatırım İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin tamamını temsil eden 2 bin adet hissenin tüm hakları ile birlikte, Ataköy Yatırım İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin hissedarları tarafından Sanport Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş.'ye devri için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunuldu.

Infinity Invest Holding de STP Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Özsüt) tek kontrolünü devralmak ya da tamamına kendisinin sahip olduğu (tek kontrolü altındaki) bir iştiraki tarafından devralınması için Rekabet Kurumu'na başvurdu.