Doktor kadın, boşandığı yine doktor eski kocasından 1000 TL nafaka istedi. Yerel mahkemenin belirlediği 750 TL nafakayı ise, Yargıtay Genel Kurulu "fahiş" buldu.

YARGITAY Hukuk Genel Kurulu, doktor kocanın kendisi gibi doktor olan boşandığı karısına, ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi oğulları için 750 lira iştirak nafakası ödemesini “fahiş” buldu. Ankara"da çalışan doktor N.Y., oğullarının, yıllık 3 bin 500 lira dershane masrafı olduğunu, okula servisle gittiğini ve aylık masrafının 1500 lirayı bulduğunu belirterek, Ankara 5"inci Aile Mahkemesi"ne velayeti kendisinde bulunan çocuklarına 1000 lira nafaka bağlanması için dava açtı. Mahkeme, 750 lira nafaka bağlanmasına karar verdi.

Mahkeme: Hayat pahalı

Ancak N.Y."nin eski eşi Dr. A.T., pratisyen hekim olarak çalıştığını, yeniden evlendiğini ve kira verdiğini belirterek, “fahiş” olduğu gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği 750 lira nafaka kararının bozulmasını istedi. Yargıtay da nafakayı “fahiş” buldu ve kararı bozdu. Yerel mahkeme ise Ankara"da öğrenci yetiştirmenin zorluklarından sözederek, “Bu nedenle lise birinci sınıfa gelen çocuğun aileye maliyeti olan 1500 liranın yarısı olan 750 lira iştirak nafakasına ilişkin ilk kararda direnilmiştir” dedi.

Kurul bir kez daha bozdu

Yerel mahkemenin kararında direnmesi üzerine eski koca doktor A.T., boşandığı eşinin doktor ve bekar olduğunu, kendisinin ise evlendiğini ve bir çocuğu daha bulunduğunu belirterek, direnme kararının bozulmasını istedi.

Davanın geldiği Yargıtay Genel Kurulu, 22 Aralık"taki toplantısında, mahkemenin direnme kararını bozdu. Kesin nitelikli karar, yerel mahkemeye vardıktan sonra, çocuk için daha az bir nafakaya hükmedilecek.