ÇANAKKALE Tabip Odası'nın, doktorlara yapılan saldırıları kınamak amacıyla düzenlediği basın açıklamasına, çok sayıda sağlıkçı, `Hepimiz Tarkan'ız. 750 bin isteriz' yazılı dövizlerle katılarak destek verdi.

Çanakkale Tabip Odası tarafından devlet hastanesi poliklinikleri önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan sağlıkçılar, son zamanlarda doktorlara yapılan saldırıları kınadı. Doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurları bir dakika sessiz kalarak saldırılara tepkilerini gösterdi. Tabip Odası Başkanı Dr. Azem Ülkü, "Bu durumdan birinci derece sorumlu olanlar sağlık hizmetinin bu ülkede ne zor şartlar altında sunulduğunu görmeyen ve vatandaşları hekimlere karşı kışkırtan, yaptığı uygulamalarla hekimlik mesleğinin toplum içerisindeki saygınlığını düşüren yetkililerdir" dedi.

Sağlıkçılara yapılan saldırıları kınamak için düzenlenen basın açıklamasına destek veren doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurları ayrıca ellerindeki `Hepimiz Tarkan'ız, 750 bin isteriz' ve `Asgari ücret 16 YTL artırıldı' yazılı dövizlerle, yılbaşı programı için TRT'nin Tarkan'a 750 bin YTL vermesini eleştirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Tarkan'a verilen parayla bir okul yaptırılabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Yılbaşında sevgili şarkıcımıza programı için 750 bin YTL verildiği söylendi. Kamuoyunda bu yankı buldu. Kimse de `vermedik' demedi. Bunun yanı sıra asgari ücrete de çok komik olarak 16 YTL'lik zam yapılıyorsa, bu ülkede kimin Tarkan olduğunu, kimin oynama noktasına geldiğini oturup düşünmek lazım. Genel bütçeden, vergilerimizden, iki tane şarkıya, iki tane tıkırtıya 750 bin YTL veriyorsanız, asgari ücreti de getirip 16 YTL'lik bir zamma bağlıyorsanız, bu ülkenin kocaman bir ayıbıdır ve bu ayıba herkes ortaktır, sesini çıkarmak zorundadır. Biz de SES olarak sesimizi çıkarıyoruz. Hepimiz Tarkan'ız diyoruz, para istiyoruz. Oynama şıkıdım şıkıdım diyoruz. Tarkan'ı yılbaşı gecesi kaç kişi izlemiş acaba. Bir yandan sosyal güvenlik tırpanlanıyor, basın emekçilerinin yıpranmaları bile elinden alınırken, Tarkan amca geliyor, yılbaşında çıkıyor, 750 bin kağıdı götürüyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bile 10 bin YTL maaş alıyor. Tarkan cumhurbaşkanının bir dönemde alacağı maaşı bir gecede alıyor. Devlet niye veriyor bu parayı, benim paramı niye veriyor? Gitsin özel televizyonda çıksın, onlar versin."